Saját veséjét adta oda Ica a kislányának, emberségből jeles. Ezt miért nem osztják ezerrel?
Tortával ünnepelte egy lakiteleki család a napokban lányuk újjászületésének évfordulóját. A 10 éves Laura életét az édesanyja mentette meg, amikor gondolkodás nélkül neki adta a fél veséjét. Megható történetüket az édesanya osztotta meg velünk:

„Azt sem bánom, ha én nem ébredek fel többé, csak a gyerekem legyen jól!”
- ezt mondta Virág Ilona, amikor betolták a műtőbe, hogy kivegyék a fél veséjét és azt átültessék a 10 éves kislánya szervezetébe. Cisztákkal volt tele a gyerek veséje: Több jel is utalt arra, hogy az akkor 9 éves Laura beteg. Ha egy kicsit evett, mindjárt hányingere lett. Emiatt sokat hiányzott az iskolából. Kórházba vittük, ahol az orvosok megállapították, hogy új vesére lesz szüksége a lányomnak! Nem tudom szavakba önteni, mit éreztem.. Olyan fájdalmat éreztem, amit még soha. Közben tudtam, hogy nem borulhatok ki, hiszen ott ült mellettem Laura, aki fel sem fogta, mi történik vele. Az első kérdésem rögtön az volt: „Jó vagyok donornak?” Hiszen nem is volt kérdés, bármit odaadtam volna neki, csak maradjon életben! - Ezután idegtépő órák következtek: az édesanyának rengeteg vizsgálaton kellett átesnie, mire válaszolni tudtak neki. Szerencsére kiderült, hogy anya és lánya genetikailag olyan közel áll egymáshoz, mintha kétpetéjű ikrek lennének."Amikor befeküdtünk a kórházba a műtétre, megkérdezték, hogy ha befutna egy hívás, hogy van megfelelő donorvese, akkor is az enyémet adják-e Laurának. Ragaszkodtam hozzá, hogy igen, mert úgy éreztem, ez lesz számára a tökéletes megoldás."

A kislányt sikeresen megműtötték. Mind Ő, mind az anyukája is jól van, aki mint elmondta, ez volt a leghelyesebb és legjobb döntést amit egész életében hozott. Ha Ön is úgy véli, hogy helyesen cselekedett az édesanya, egy megosztással fejezze ki egyetértését.

Forrás

Ezeket láttad már