Pécsi Ildikó: van újra miért élnem


Hosszú idő óta férje és ő is betegségekkel küzd, bírósági pereskedések nehezítik meg az életüket, és még unokájával is megromlott a viszonya. Ám most végre van miért újra boldognak lennie Pécsi Ildikónak, hiszen a Magyar Filmes Egyesület életmű díjjal jutalmazza munkásságát.

A 79 éves színésznőt korábban már Kossuth és Jászai Mari-díjjal is kitüntették, sőt örökös tagságot nyert a Halhatatlanok Társulatában. Mindezek után most könnyek között fogadta, hogy a Magyar Filmes Egyesület is szeretné kitüntetni.


„Amikor megtudtam, hogy megkapom a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját, nem titok, elsírtam magam. Olyan sok rossz történt mostanában, olyan régen voltam már színpadon, olyan nagyon messze sodródtam a szeretett színházi közegemtől, hogy a szívem belefacsarodott a hírbe, hogy szakmai kitüntetést kapok. Sok rangos díjam van már, és bár sosem voltam az a fajta, aki plecsnikre sóvárog, most mégis felhőtlen boldogságot érzek” - árulta el Pécsi Ildikó a Borsnak.

Közszereplőként az is meg kellett tanulnia, hogy nem csak munkássága, hanem a magánélete is ugyan úgy érdekli a nyilvánosságot. Saját elmondása szerint ez akkor fájt neki a legjobban, amikor olyan cikkekkel is kellett találkoznia, amiben úgy fogalmaztak, mintha megszólalt volna, ő mégsem tudott semmiről.

A kitüntetés nagyon meghatotta és újra felelevenítette benne, mennyire jó érzéssel töltötte el a színjátszás. Szíve szerint visszatérne a színházhoz, de ezt egyelőre egészségügyi állapota nem engedi meg a számára.

„Talán nem túlzás azt állítani, hogy életet ment ez az elismerés, végre újra hihetek benne, hogy volt és van miért léteznem. A szó legnemesebb értelmében, megmentették ezzel az életemet. Bízom benne, hogy ez új lendületet ad, ami sokáig kitart” - árulta el Pécsi Ildikó.

Ezeket láttad már