Már elérte a Balatont a Ciara vihar, zárják be a nyílászárókat, áramszünetre készüljenekZárjuk be a nyílászárókat, vigyünk be mindent a házba, amit a szél felkaphat, és készüljünk fel egy esetleges áramszünetre – így érdemes készülni a katasztrófavédelem szerint a viharra, amely ma érte el az országot. Kövesse a vihar útját az Origón! Ha az Ön környezetében is kárt okozott a vihar, küldjön fotót vagy videót a hirugyelet@origo.hu címre. Cikkünk frissül.

Jelenleg a legerősebb széllökések a Balaton keleti medencéjében vannak, ahol meghaladják a 70 kilométert – írja a veol.hu. A szél várhatóan délután mérséklődik, és gyengébb, mint a múlt héten volt, amikor két napon keresztül 100 kilométert is meghaladó szél pusztított a Dunántúlon.


– A mostani vihar sajátossága azonban a szél irányában rejlik, mivel dél-nyugati irányú, hosszantartó, és a 70-80 kilométeres, viharos szél a Balaton hosszában áramlást hoz létre –ezzel jelentősebb vízszintkülönbség alakul ki, a keleti és a nyugati medence között- mondta a lapnak Horváth Ákos, az OMSZ Viharjelző Obszervatórium vezetője.

Ezeket láttad már