Itt helyezték örök nyugalomra Benkő Dánielt..Megtörte a csendet Bazsarózsa

(illusztráció)


Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, 72 éves korában hunyt el Benkő Dániel lant- és gitárművész, aki december 15-én szívrohamban vesztette életét. A gyász annyira megrázta a családját, hogy mindentől elzárkózva, maguk között gyászolták meg és búcsúztatták el a lantművészt.

Azzal kapcsolatban, hogy rajongói hol róhatják le a tiszteletüket, barátai és családtagjai nem árultak el semmit. Még fiatal szerelme, Bazsarózsa sem árult el na yughellyel kapcsolatban semmilyen információt, csupán rejtélyesen úgy fogalmazott, hogy ebben a kérdésben nem tud segíteni. Most viszont Benkő Dániel lánya megszólalt a Borsnak, hogy mindent tisztázzon.

„Sajnálattal tapasztaltam, hogy kérésem ellenére – mely szerint mindenki legyen szíves tiszteletben tartani édesapám emlékét – olyan írások jelentek és jelennek meg a mai napig, amelyek távol állnak a valóságtól. Most édesapám temetésével kapcsolatban szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba” – kezdte a lapnak Benkő Dániel lánya, aki megelégelte, hogy nem hagyják az édesapját békében nyugodni.„Édesapám, Benkő Dániel, a csodálatos művész egy erős, megingathatatlan személyiség volt. Egy kőszikla, aki azt akarta, hogy az emberek szemében örökké ez a kép éljen, ha rá gondolnak. Ő egy szárnyaló lélek, aki nem arra teremtetett, hogy halála után testének hamvai egy márvány sírkő rabjává váljanak; nem egy zarándokhelyen kívánt nyugodni, ami az elmúlást juttatja az eszükbe az oda látogatóknak. Így hát, az ő kérésére a hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben a hozzá igazán közel állók körében. Aki szeretne tőle elbúcsúzni, nem teheti, mert ő most is ott van mindenhol; a fűszálban, a fákban, a szélben és a csodálatos zenéjében, amely örökké fennmarad az utókor gyönyörködtetésére” – mondta a lapnak.

Ezeket láttad már