Elég komoly pusztítást végzett a szél eddig Dunántúlon : így állunk mostFákat döntött ki, épületek tetejét bontotta meg a Dunántúlon a viharos szél, amely helyenként már a 100 km/h-t is eléri, írja honlapján a katasztrófavédelem.

A Ciara nevű viharciklont 130 km/h-s széllökések is kísérhetik, Skóciában többen megsérültek miatta, Lengyelországban pedig halálos áldozatai is vannak a viharnak. Európa-szerte áradásokkal, áramkimaradásokkal jár az erős szél.

Nehéz és veszélyes a közúti közlekedés, több főútra fák dőltek ki. Ez a fotó a 81-es úton készült hétfő délelőtt.

MÁV

A Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel is hosszabb menetidővel kell számolni. Jákó-Nagybajom és Somogyszob között egy fa dőlt a vasúti pályára. A két állomás között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. A Gyékényesről Dombóvárra tartó személyvonat várakozik. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához.


Fonyód-Kaposvár vonalon 60-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolni. Kaposfüred és Somogyjád között a Fonyódról Kaposvárra tartó személyvonat elé egy nagyméretű fa dőlt a vasúti pályára. Kaposvár és Osztopán között egyelőre nem közlekednek a vonatok.

Ezeket láttad már