Eltemették Zsanettet, akivel saját fia végzett Anyák napján


Végső nyugalomra helyezték a Síkvölgyi temetőben Szeghy Zsanettet (†37), akit a saját fia, Krisztián gyilkolt meg anyák napján. A hétgyekmekes anyukát párja, Roland, két nagyobb gyermeke, szülei, testvérei, rokonai és barátai kísérték el az utolsó útjára.

– Nem akartuk, hogy a kisebb gyerekeket megviselje a temetés. A két legkisebb lány még fel sem fogja, hogy az anyukájuk meghalt – mondta a Blikknek a temetés előtt Roland.

– Velem laknak Tatabányán, szerencsére a munkahelyem felajánlotta, hogy maradjak otthon egy kis időre, így együtt tudunk lenni. Viszem őket mindenhova, csak hogy jó kedvük legyen. Szerencsém van, mert nagyon apásak. De egy édesanyát nem lehet pótolni, főleg egy ilyen jó anyát, mint Zsanett volt – tette hozzá könnyezve.      G. Krisztián azóta is letartóztatásban van /Fotó: Zsolnai Péter

Mint ahogy a Blikk is megírta: G. Krisztián (20) május 2-án éjjel kést rántott, és az édesanyjára támadt káldi otthonukban. A fiatalemberrel már addig is sok probléma volt: drogokat használt, és pszichiátriai kezelés alatt állt. A gyilkosság délutánján is hangos volt a ház, de a fiatalember megvárta az éjszakát, és támadásba lendült. Ekkor már szinte mindenki aludt: Zsanett párja, Roland és a kisebb gyermekek is. Csak a 15 éves Renátó volt ébren, aki hősiesen a késsel támadó bátyja s anyja közé vetette magát.

– A zajokra ébredtem. Krisztián elszaladt, én pedig hívtam a rendőröket és a mentőket. Zsanett azonban nem érte meg, hogy a segítség megérkezzen – sírta el magát Roland.

Az asszony mellkasán ejtett egyetlen seb halálosan pontos volt. Renátót kéz- és hátsérülésekkel az intenzív osztályon kezelték, néhány nap múlva azonban kijöhetett a kórházból. A temetésen végig lehajtott fejjel állt apja, Zsanett első párja mellett.Zsanett családja a sírnál összekapaszkodva zokogott /Fotó: Zsolnai Péter

Ennek az asszonynak a gyermekei voltak a legfontosabbak az életében, mindent megtett értük – méltatták őt a búcsúbeszédben.

– Mindig mosolygott, a legapróbb dolgoknak is örülni tudott. Szerette a természetet, imádott kertészkedni. Úgy tűnt, minden jól alakul az életében, hogy Káldra költöztek. Ezt törte félbe a szörnyű tragédia.

G. Krisztián letartóztatásban van. Arról, hogy most hogy van, nem tudni, a letartóztatásba tételén zavartan viselkedett: úgy tűnt, nem is fogja fel, mit tett.

Ezeket láttad már