6 milliárdos áfa csalásban gyanúsított Berki Krisztián


Elsőként a 444 írta meg ügyészségi iratokra hivatkozva, hogy Kuna Tibor milliárdos megbízásókat bezsebelő kommunikációs vállalkozót különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint komplett vádszervezet árulta a hamis számlákat, amelyekből állítólag Berki Krisztián is vásárolt. A Kuna-ügy 62 vádlottjából Berki a tizedik, és májusban kell megjelennie a bíróság előtt.

Ahogy a Story magazinban is olvasható, a vádhatóság szerint Berki a BK Movie Star nevű a filmes és produkciós cégén keresztül – több másik vállalkozáshoz hasonlóan – fiktív számlákat fogadott be, és mintegy 6,2 milliárd forintos adócsalást hoztak össze. Az ügyészség szerint Berki Krisztián számlájára ebből hétmillió forintnyi károkozás írható, a hatóság rács mögött szeretné látni a tévést.

„A büntetőügy kapcsán szükségesnek tartom elmondani, hogy én abban a cégben, amivel probléma van, kizárólag beosztott voltam. Én lepődtem meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a céges partnerek közül akadtak olyanok, amelyekkel az adóhatóságnak problémái adódtak” – nyilatkozta a Storynak Berki, de nem csak ő, hanem az ügyvédje is megszólalt, és elmondták, mi várható a bíróságon.

Ezeket láttad már