Header Ads

Nagybajban van a buszsofőr, aki tegnap árokba ment az M1-esen. EZZEL vádolják!


A kórházba vitt utasok nincsenek életveszélyben.

Árokba hajtott egy busz az M1-es autópályán Lébény térségében szombat este, a buszon minden utas megsérült, de a győri és a mosonmagyaróvári kórház tájékoztatása szerint egyikük sincs életveszélyben.

A rendőrség az ügyben tömegszerencsétlenség okozása miatt indított büntetőeljárást

– tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.


A baleset az autópálya 140-es kilométerénél, a főváros felé vezető oldalon történt. A buszon tizenöten ültek, a sofőr nem sérült meg. A tizennégy utast kórházba vitték, közülük hat embert Mosonmagyaróvárra, nyolcat pedig Győrbe.

Hirdetés

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta, hogy négy könnyű és négy súlyos sérültet vittek be éjszaka, életveszélyes állapotban senki sincs. A könnyű sérülteket megfigyelésre tartották bent, állapotuktól függően őket még vasárnap hazaengedhetik. A négy súlyos sérült főként végtagsérüléseket, combcsont- vagy felkarcsonttörést, illetve roncsolt kézsérülést szenvedett. Volt, akit már éjszaka megműtöttek.

Bertalan István, a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa azt közölte, hogy a hozzájuk bevitt hat sérült közül sem volt senki életveszélyben. Három ember még éjszaka, kettő pedig a reggeli vizsgálatok után hazamehetett. Egy embernek eltörött a kulcscsontja, őt megműtötték.

Hirdetés