Header Ads

Kemény büntetést kapott a néni, aki az Alle előtt árulta a virágait.
Engedélyek nélkül, ráadásul feketén árulta a virágait egy idős nyugdíjas Budapesten az Alle előtt. A közterület felügyelet kapta az első riasztást, nekik azt mondták, hogy egy idős néni kábítószert árul, de kiderült, hogy csak virágokat. Viszont a NAV ellenőrök nem voltak ennyire kedvesek. Egy egész mikrobusszal vonultak ki a helyszínre, ahol a nénit előállították, és bevitték kihallgatásra. 

Megkeresésünkre azt az információt kaptuk, hogy eljárás folyik egy Fóti nyugdíjas asszony ellen, a vád "Közterületen engedély nélküli értékesítés 200/A. §" Amely helyszíni bírság kiszabása mellett visszaesőként komolyabb büntetésre számíthat. 

Hirdetés

A helyszíni bírság 50 ezer forint volt. 

MEgkérdeztük a köztereseket, hogy milyen mód van a kifizetésre, esetleg méltányosságból az idős korára való tekintettel el engednék-e, illetve  gondolunk itt a részletfizetésre, ezt írták: 

 A kiszabott helyszíni bírság összege méltányosságból nem engedhető el, csökkentésére vagy részletfizetés engedélyezésére a Közterület-felügyelet nem jogosult. Ha a jogszabályban rögzített 30 napos határidőn belül a helyszíni bírságot nem fizetik meg, akkor az eljárás lefolytatása céljából a szabálysértési ügy továbbításra kerül az illetékességgel rendelkező rendőrkapitányság felé.

Hirdetés
forrás