Header Ads

Gyuri az edzésen rosszul lett, majd elhunyt. Csak 17 éves volt


Nem egy végzetes fogás, hanem egy durva szabálytalanság okozhatta egy fiatal sportoló halálát. Újabb döbbenetes fordulat következett be, a birkózóedzés közben elhunyt Rózsa György (†17) ügyében – tudta meg a Blikk.

Információink szerint a rendőrség kizárta, hogy a fiatalember halálát az úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, noha a boncolást végző orvos ezt jelölte meg a hirtelen beállt halál okaként. Ezzel ellentétben – értesülésünk szerint – most azt vizsgálják a nyomozók, hogy a sportorvos hogyan adhatta meg a halálát megelőzően Györgynek a versenyzéshez feltétlenül szükséges engedélyt, amikor előtte szívproblémák miatt megtagadta azt.

A fiú szülei szerdán maratoni, több mint hatórás kihallgatáson vettek részt, ahol minden apró részletről be kellett számolniuk: gyerekük kiskorától kezdve, az étkezési szokásain át a fáradékonyságra való hajlamig, mindenről.


Hirdetés
– Mindkét ügyfelemet nagyon megviselte, hogy a rendőrségen ilyen hosszan kellett imádott gyerekükről beszélniük. Természetesen pontosan tudják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozta György halálát, csak fájdalmas nekik feleleveníteni a közösen töltött, boldog éveket. A nyomozás fókusza meglátásom szerint a sportorvos tevékenységén van, hiszen abban az esetben, ha orvosi mulasztás történt, az szakmai szabályszegés, és akkor egyértelmű a személyi felelősség is – vélekedett dr. Lichy József, aki Rózsa György szüleinek jogi képviseletét látja el.

Úgy tudjuk, a fiatalember szülei nem tudtak arról, hogy gyermeküknek szívproblémái lettek volna.


Hirdetés
Mint arról a Blikk korábban beszámolt, tavaly januárban egy birkózóedzés közepén rosszul lett, majd a tatami mellett meghalt az ígéretes tehetség, Rózsa György. Szülei a mai napig képtelenek elfogadni, hogy gyermeküket nem ölelhetik többé magukhoz, úgy élnek, mintha a fiuk még mindig élne. Megterítenek neki az asztalnál, sőt, az édesapa naponta elmegy fia iskolája elé a tanítás végén, ahogy azt tette, amikor még élt György.

Hirdetés