Egy Veszprém megyei kórház intenzív osztályának összes ápolója felmondott


Egy Veszprém megyei kórház intenzív osztályának összes ápolója felmondott, legalábbis a 24.hu értesülései szerint.

A portál szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt alkalmazta. A hírportál úgy tudja, az ápolók felmondási ideje szeptember végéig tart, ezért a kórháznak addig kellene gondoskodnia a dolgozók utánpótlásáról. Igaz, azt is írták, hogy felmondott a sürgősségi osztály főnővére is, de ezt a kórház vezetése cáfolta: a főnővér csak másik vezetői pozíciót vállalt a kórházon belül.


Hirdetés
A problémák állítólag akkor kezdődtek, amikor fokozatosan hagyták el az intenzív osztályt az alkalmazottak. A nővérek közül akadt, aki nyugdíjba vonult, mások szülési szabadságra mentek. Akik pedig továbbra is munkában maradtak, azoknak egyszerre rengeteg munkát kellett végezniük. A portál értesülése szerint a kórház a plusz a terheket sehogyan sem kompenzálta az ápolóknak.

A 24.hu forrása szerint a főnővér és helyettese szinte egyszerre adták be a felmondásukat. A történtek után a többi dolgozót sem tartotta vissza semmi, és egymás után mondtak fel. Így az intenzív osztály nyolc nővére közül senki sem maradt az osztályon.


Hirdetés
Ám nem csak az intenzív osztályon akadtak gondok, hanem a sürgősségin is. A sürgősségi osztály főnővére szintén felmondott.

A 24.hu hiába kereste többször is a kórházat, az intenzív osztályon kialakult helyzetről Nagy Zoltán főigazgató nem nyilatkozott, a sürgősségi osztály főnővéréről viszont kijelentette: ő – a hírekkel ellentétben – nem távozik.

Hirdetés

Ezeket láttad már