Header Ads

Szita Bence édesanyja a mai napig nem tudja feldolgozni, hogy mi történt a kisfiával. Polcz Erikának megváltás volt, hogy elhunyt a börtönben


Szita Bence értelmetlen kínhalálába minden hozzátartozója belerokkant. Mint ahogyan a Bors megírta: a gyermek nevelőapja, Györgyi Sándor halálos kórral küzd, valószínűleg az évek óta tartó gyász, fájdalom harag gyülemlett fel benne oly mértékben, hogy erre így reagált a szervezete. De Bence édesanyja, Szilvia sem találja a helyét a világban.

Élve ásták el hóhérai Bencét

Bencét mostohaanyja és két pénzért felbérelt hajléktalan egy ásóval ájulásig verte, majd élve elásták. Édesanyja mindennap gyászolja szeretett kisfiát. Az asszonnyal kegyetlenül bánt a sors. Tizenötször műtötték.

Hirdetés

Varrónővégzettsége van, mégis évekig a csirketelepen pakolt, mert nem kapott más munkát. Bence előtt már elvesztett egy kisfiút, ezután a kék szemű, eleven gyermekre úgy tekintett, mint az élet különleges ajándékára – igaz, Bence egy futó kapcsolatból született.

– Az apja hallani sem akart ró­la, én mégis nagyon vártam. Egyedül csináltam végig a terhességet és a szülést is – emlékszik a régi időkre Szilvia.

Hirdetés
Mindig a fia javát akarta, aztán egyik pillanatról a másikra rém­álommá vált az élete. Bencét megölték, nincs többé.

Csak Manócska sírja maradt számára

Hat év telt el azóta, már csak a fia emléke maradt neki és a re­mény, hogy egyszer könnyebb lesz.

 Polcz Erika sátáni tervet eszelt ki és meggyilkoltatta az életrevaló kisfiút
Polcz Erika sátáni tervet eszelt ki és meggyilkoltatta az életrevaló kisfiút © Bors
– Szépen megcsináltattam Manócska sírját, kövekkel rakattam körbe. Van, amikor egy héten kétszer is megyek, van, amikor egy hónapban egyszer, lelkiállapot-függő. Ilyenkor csak le­ülök oda, és kisírom magam. Elmondom neki, hogy mi történt velem, mindent meg­beszélek vele, és olyan jó érzés, hogy tudom, büszke lenne rám, hogy milyen sokat dolgozom, bizonyítok, és nem roppanok össze – mondta la­punknak az édesanya.
Az asszony egyedül él egy al­bérletben Kaposváron. Korábban konyhán dolgozott, de az túl nehéz volt neki, most egy presszóban 18–20 órákat húz le.

Sajnálja Polcz Erika gyerekeit


Hirdetés
Fia gyilkosa. P. Erika haláláról ő is értesült, azt mondja, rövid volt az idő, és nem szenvedett eleget ahhoz, amennyi fájdalmat nekik okozott.

  A nő az­óta a tököli rabkórházban meg­halt. A másik két tettes most is börtönben van
A nő az­óta a tököli rabkórházban meg­halt. A másik két tettes most is börtönben van © Bors
– Őszintén remélem, valamit visszakapott a rácsok mögött abból a fájdalomból, amit ne­künk okozott, és a mindennapjait szenvedéssel töltötte. A családját és a gyerekeit viszont sajnálom. Ők nem tehetnek semmiről, az ő életüket is tönkretette. Az édesanyja már a tárgyaláson bocsánatot kért tőlem, de neki nincs miért! – szögezi le Szilvia.
Lánya támogatja, ez sokat jelent neki, és elhunyt kisfia is elkíséri mindennap. Ezek adnak neki erőt.

– Tudom, hogy Ma­nócs­­ka néz rám a men­nyor­szág­­ból, és mindig ugyanúgy mo­solyog, mint amikor utoljára elbúcsúztam tőle.

Bogdán tagad

Hirdetés

Polcz Erika, Bence nevelő­ap­jának barátnője nem tudott be­letörődni, hogy szerelme, Gyöngyi Sándor jobban sze­ret­te Bencét nála, és mindig a gyermeket választotta. Sátáni tervet eszelt ki, eladta az éksze­reit, és 200 ezer forintért meggyilkoltatta az életre­való kis­fiút. A Pécsi Ítélőtábla Polcz Erikát és két társát 2014. ja­nuár 10-én tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A nő az­óta a tököli rabkórházban meg­halt. A másik két tettes börtönben van. Áprilisban közöltünk egy Bogdán Jó­zseffel készült hosszabb interjút: tagadja tettét

Hirdetés