Orvosok hibáztak, elhunyt Mónika, és az újszülött babája is. A 4 éves Dávid egyedül maradt édesapjával


„Anya és a kistesó mikor jön haza?" – kérdezte hetekig a négyéves Dávid, aki sem az anyukáját, sem a várva várt öccsét nem láthatja viszont. Karakai Ádám (36) állítja: felesége még most is élhetne, ha második gyermekük születése után mindent megtesznek érte egy délnyugat-magyarországi kórházban.

– Terhességének 36. hetében járt, amikor rémülten hívott, hogy vérzik. A kórházban azonnal a műtőbe tolták, ahol kiderült: méhlepényleválás okozta a vérzést és az azt követő tragédiát. Második kisfiunk, Áron halva született – mondta megtörten az apuka.

Felesége, Mátyás Mónika (†37) a szülés után bár teljesen magába roskadt, de egészségileg látszólag rendben volt. A szobában sírva kérdezte férjétől, hogy Dávidnak hogyan mondják majd el, hogy nem lesz kistestvére. Ezután az asszony rosszabbul lett, nem tudtak vért venni tőle, lilult a szája, a keze. A szülés óta akkor már három óra eltelt, és akkor a műtőből úgy engedték ki, hogy a vérzést elállították, minden rendben lesz.


Hirdetés
– Óriási zűrzavar volt, ő pedig egyre rosszabbul lett. Engem végül kiküldtek a szobából, Mónikát pedig elvitték. Fél órával később már csak a hírt kaptam: második fiam elvesztése után a feleségem is itt hagyott minket – csuklott el a hangja Ádámnak.


A házaspárnak Dávid jelentette a boldogságot, de az apa egyedül maradt a most már négyéves fiúval

A férfinak és a családnak a legfájóbb az, hogy szerintük a fiatal anyukát megmenthették volna az orvosok.


Hirdetés
– Előzetes szakmai álláspont szerint néhai Karakai-Mátyás Mónika élete nagy eséllyel megmenthető lett volna, ha a császármetszéskor a műtétet végző orvosok a szülő nő méhét és petefészkeit is eltávolítják – magyarázta dr. Ábrahám László, a családapa védője.

A méhlepényleválás után hiába küzdöttek az orvosok, később Mónika méhe megtelt vérrel, az anya pedig belső vérzés miatt meghalt. A családfő feljelentést tett, az ügyet pedig már orvos szakértő is vizsgálta. A férfi és védője most a kórház álláspontjára vár, amelyet mi is próbáltunk megtudni, de választ nem kaptunk.

Állítólag az intézmény az ügy összes iratát továbbította a biztosítónak, amelynek a reagálásáig nem tudnak végleges választ adni. Ez azonban még májusban volt, azóta nincs előrelépés az ügyben.


Hirdetés
– Csak a szakértői véleményre egy évet kellett várnom. Úgy vélem, valakinek felelnie kell azért, hogy elveszítettem a feleségem és a kisbabánkat, ahogy azért is, amiért a gyerekemnek anya nélkül kell felnőnie – mondta elkeseredetten az édesapa.


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már