Header Ads

Odaállt az apja elé a fia, és 500 forintot kért. Az apa égtelen haragra gerjedt, DE megtanulta egy életre a leckét!FIÚ: Apa, kérdezhetek valamit?
APA: Persze, mi az?
FIÚ: Mennyit keresel óránként?
APA: Ez nem a te dolgod. Miért kérdezel ilyeneket?
FIÚ: Csak tudni szeretném. Mennyit?
APA: Ha ennyire tudni szeretnéd, 1000 forintot keresek óránként.
FIÚ: OH! (Lehajtott fejjel)… Apa, kérhetek kölcsön 500 forintot?
Az apa dühös lett.
APA: Ha csak amiatt kérdeztél ilyet tőlem, mert akartál venni valamilyen játékot, akkor mars a szobádba, és feküdj le aludni. Gondolkodj el azon, miért vagy olyan önző. Minden nap keményen dolgozom és ezt kapom cserébe! ...
A fiú felment a szobájába, és becsukta az ajtót. A férfi leült, és egyre mérgesebb lett, amiért a fia így viselkedett. Hogy kérdezhet ilyet, csak azért hogy pénzt kérjen? Körülbelül egy óra múlva a férfi már megnyugodott és elgondolkodott az ügyön: Talán volt valami, amiért igazán szüksége volt rá és azért kellett neki az 500 forint…Tényleg soha nem szokott pénzt kérni. Felment hát, és kinyitotta fia ajtaját.

Hirdetés
APA: Alszol, fiam?
FIÚ: Nem apa, még ébren vagyok.
APA: Gondolkodtam, és azt hiszem, túl kemény voltam veled. Túl hosszú volt a nap, és rajtad vezettem le a feszültségem. Itt van az 500 forint, amit kértél.
A kisfiú felült az ágyában, és elmosolyodott.
FIÚ: Ó! Köszönöm, apa!
Ekkor benyúlt a párnája alá, és néhány bankjegyet húzott elő. Amikor a férfi látta, hogy már van pénze, ismét ideges lett. A fiú elkezdte lassan megszámolni a pénzt, majd felnézett az apjára.
APA: Miért akartál több pénzt, ha van már pénzed?
FIÚ: Mert eddig nem volt elég pénzem, de most már van. Apa, most már van 1000 forintom. Most már vehetek egy órát az idődből? Kérlek, holnap gyere haza előbb. Veled szeretnék vacsorázni.
Az apa teljesen összetört. Megölelte fiát, és a bocsánatáért könyörgött…
Ez egy rövid emlékeztető mindenki számára, aki keményen dolgozik az életben. Nem szabad hagynunk, hogy kicsússzon az idő a kezünk közül anélkül, hogy elég időt töltenénk azokkal, akik igazán számítanak és közel állnak a szívünkhöz. Ha holnap meghalnánk, a munkahelyünk villámgyorsan pótolni tudna minket. De a családunk és barátaink életük végéig éreznék hiányunkat. Inkább a munkahelyen vezessük le a feszültséget, mint otthon!!!

Hirdetés