Ő itt a 4 éves Petike, aki életét vesztette, mivel a testvérével öngyújtóval játszadoztak. Isten Nyugosztaljon, te kis Angyal!


Felfoghatatlan bá­nat emészti a Sebján családot. Sosem éltek anyagi jólétben, de mindenük megvolt a boldogsághoz: négy gyönyörű kisfiú, akiket nagy szeretetben neveltek. A hétéves Pistike a legnagyobb, a legkisebb csak négy hónapos.

Hétfőn édesanyjuk, Gizella kö­telező oltásra vitte a kis Benedeket. Pistire és négyéves öccsére, Petikére a nagymama vi­gyázott, miközben édesapjuk a házon dolgozott. A két kisfiú kiszökött az udvarra.

– Főztem és szóltam utánuk, hogy azonnal jöjjenek be. Azt mondták, mindjárt, majd arra lettem figyelmes, hogy Pistike üvölt. Akkor már égett a melléképület. Rohantam volna Petiért, de akkora tűz volt, hogy a lángok már a szoknyámat nyaldosták, nem tudtam, mit tegyek. Inkább én égtem volna bent! – zokogta a gyerekek nagymamája.Hirdetés
Pistike nehezen beszél a történtekről, azt hiszi, hogy öccse még él, csak kórházban van. Több verziót is előadott arról, ho­gyan történt a tűzeset, csak annyi bizonyos, hogy öngyújtóval okozták a tüzet a gyerekek.Hirdetés

– Én kiszaladtam és elfutottam a tóig, nem akartam ezt végignézni – mondta a kisfiú munkatársunknak. Arra kérdésünkre, hogy öccsét miért nem vitte ki az égő melléképületből azt válaszolta, hogy Petike félt, ordított, és inkább elbújt az asztal alatt. A melléképületben ráadásul öt gázpalack volt, amiből három fel is robbant. Ezt hallotta meg édesanyjuk is, akkor ért haza Vácról.

– Azt hittem, petárdáznak. Telefonáltam a sógoromnak, ő közölte, hogy nem petárda, kigyulladt a melléképület és benn ég a fiad! – emlékszik az anya, aki ezután magán kívül, mezítláb szaladt anyósa házához, de addigra már késő volt.

A nagymama és István, az apa is magát hibáztatja, amiért nem tudták kimenteni a kisfiút a tűzből. Végig kellett nézniük, hogy a melléképületből csak hamu marad, abban a tudatban, hogy Petike már nem fog élve kijutni. A kisfiú augusztus 28-án töltötte volna be az ötödik életévét.

Hirdetés


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már