Játék pisztollyal játszott Erik a 20 éves down szindrómás fiú. A rendőrség lelőtte, és életét vesztette


A 20 éves Eric az ajándékba kapott műanyag pisztolyával akart játszani az utcán, de eltévedhetett, és a rendőrök veszélyesnek hitték. Háromszor gyomron lőtték, meghalt.

A kétségbeesett szülők nem értik, hogyan szökhetett el stockholmi otthonukból a 20 éves, de Down-szindrómája és autizmusa miatt "egy három éves gyermek értelmi szintén álló" fiuk. Eric a műanyag játékpisztolyával szökött ki, amit nemrég kapott ajándékba, és szülei szerint fogalma sem volt róla, hogy bajba kerülhet vele.

A fiút már kerestették, amikor tegnap hajnalban, egyelőre tisztázatlan körülmények között az utcán rendőrökbe botlott, akik háromszor hasba lőtték.

Hirdetés

Egy közelben lakó tanú szerint "a rendőrök odakint az utcán többször odakiáltották valakinek, hogy tegye le a fegyvert, és feküdjön hasra". A fiú betegsége miatt beszélni sem tudott, és nem tudni, hogy reagált, mindenesetre a rendőrség szerint "fenyegetően viselkedett", ezért lőtték agyon.

A szülők teljes körű vizsgálatot követelnek, amit a svéd rendőrség meg is tesz. Eric anyja nem hiszi el, hogy a fia - akár játékból is - megfenyegetett a játékpisztollyal bárkit is. "Teljesen ártalmatlan volt, egy legyet se tudott volna bántani" - mondta a megtört anya.

forrás

Hirdetés


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már