Itt van! Nagy vihar, ami jéggel tört be az országba, percek kérdése, és megérkezhet Önhöz is


A nyugati országrészben a heves zivatarok miatt kiadták a riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb térségében fordulhatnak elő zivatarok, majd éjszaka már másutt is kedvezőek lesznek a feltételek a kialakulásukhoz.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a nyugati országrészben és az északi megyékben.

Hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére.


Hirdetés
Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Zivatarra egyre inkább az ország délkeleti, keleti felén számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás, szélerősödés és kisebb méretű jég (2 cm alatti átmérővel) pénteken és szombaton egyaránt kísérheti. Emellett északnyugaton, illetve holnap keleten, délkeleten néhol viharos széllökések is kialakulhatnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten, délután nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16, 20, másutt 22, 30 fok között alakul. Esőre és heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia. A középső országrészben 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék eshet, az ország keleti megyéiben pedig kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).


Hirdetés


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már