Header Ads

Ezt a Balatoni büfét kapcsolta le a NÉBIH. Förtelem, hogy mi volt itt, ráadásul nagyon drága volt a büfé!


Szavak nincsenek azokra az áldatlan állapotokra, amik egy Balaton parti büfébe voltak egészen eddig.

Elképesztő körülményeket találtak a szakemberek a múlt héten tartott helyszíni ellenőrzés során egy, a Balaton partján üzemelő vendéglátóhelyen – írja honlapján a Nébih. Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.


Hirdetés
A termékek között akadtak 2014-ben és 2016-ban lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint nem nyomon követhető élelmiszerek, emiatt a szakemberek összesen 120 kifogásolt tételt vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Az eljáró hatóság a büfé tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után nyithat ki újra.

Informátorunk szerint egy elég drága étteremről beszélünk, ahol nagyon drágák voltak az ételek főszezonban. Akár 2-3 ezer forintot is elkértek egy adag ételért, körettel.

Hirdetés


Hirdetés