Egy vadidegen anyuka nyugtatta a kőszegi balesetben megsérült gyerekeket a mentők kiérkezéséig.

Így terelte el a figyelmüket arról, hogy a nagymamájuk életéért küzdöttek. A balesetben heten sérültek meg, a nagymama végül meghalt.

Újabb történet bizonyítja, hogy az emberek egy részéből nem veszett ki az együttérzés, a szolidaritás, a segítőkészség és az önzetlenség.

Egy ismeretlen nő ugyanis az augusztus 12-i, vasárnapi borzalmas balesetnél segített.


Hét embert láttak el és szállítottak kórházba a mentők vasárnap este, miután két autó ütközött össze Kőszeg külterületén, a 8627-es számú út 36-os kilométerszelvényénél. Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott Volkswagen típusú autójával egy soproni nagymama – az unokái a hátsó ülésen ültek. Az asszony egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött egy másik autóval, egy Nissannal.

Az ütközés következtében mindkét autóba beszorult egy ember, őket a szombathelyi és a kőszegi önkormányzati tűzoltók szabadították ki a járművekből. A balesetben többen megsérültek, négy mentőautó érkezett a helyszínre.

A 112 Emergency Pressnek egy szemtanú elmondta, hogy


Hirdetés
a baleset után helyszínre ért autók egyikéből kiszállt egy nő, aki a járművekből kiemelt rémült és súlyosan sérült gyerekekhez telepedett le és szóval tartotta őket, nyugodt hangon beszélt hozzájuk, elterelte a figyelmüket,

miközben a mentők és a tűzoltók a szeretteikért küzdöttek a roncsoknál.

A szemtanú azt is elmondta a lapnak, hogy az egyik kisfiú lába súlyosan roncsolódott, de nem sírt, nagyon bátran viselkedett.Hirdetés
A szemtanú szerint miután a gyerekekkel elindultak a mentők, az ismeretlen nő sírni kezdett, és az látszott rajta, hogy őt is megviselték a történtek.

“Aki nem volt még ilyen helyzetben el sem tudja képzelni, mekkora sokk egy ilyen súlyos baleset még azoknak is, akik csak arra jártak, főleg, ha gyerekek is vannak a sérültek között. A gyerekek megnyugtatásával nagyon sokat tett azért, hogy a mentésben résztvevők az életveszélyes sérültekkel tudjanak foglalkozni. A súlyosan sérült édesapa is a gyerekeit kereste, azt kérdezgette, mi van velük. Még belegondolni is rossz…” – mondta a szemtanú a 112 Emergency Pressnek.

Hirdetés

Ezeket láttad már