Csak 5 napos volt a kis Anna baba..Szülei feljelentik az orvost, aki hibázott.


Alig telt el pár nap a kis Anna születése után, máris búcsúzni kellett tőle a szeretteinek.

Anyukája, Mészárosné Papp Vanessza (22) állítja: terhessége alatt kapott fertőzését ugyan kezelték, de ki nem gyógyult belőle, emiatt kislánya vérmérgezést kapott, így 5 napos korában elhunyt.

– Először a terhességem 11. hetében fordultam orvoshoz: hüvelyi fertőzésem volt, de a legtöbb, amit tanácsolt az orvosom, az egy intimbetét volt – háborgott Vanessza.

A 20. hétben az állapotos asszony megint orvoshoz ment azzal, hogy egy súlyosabb fertőzést tapasztal, de semmilyen orvosságot nem kapott. A kötelező vizsgálatok persze, rendre rendben voltak, így próbált nem idegeskedni a fiatal pár.


Az esküvői fotón is mutatta Vanessza (22) és Ádám (24), mennyire várják a kislányukat
– A 35. hétben jártam, amikor éjjel elfolyt a magzatvizem. Berohantunk a kórházba. Nem indították meg a szülést, hanem infúziót adtak, illetve antibiotikumot 6 óránként. A másnapi szülésig én „nyitottan” feküdtem egy kórházi ágyon – mondja az anyuka.


Hirdetés
A kicsi Annust csak körülbelül 36 órával később hozta világra, az első két órát együtt is töltötték, majd a kicsit elvitték megfigyelésre.

– Egyszerűen máig nem értem, mi történt abban a pár napban: amikor október 6-án megszületett a kislányunk, mindent rendben találtak. Majd két nap múlva a bőre elszíneződött, enni nem tudott – fűzte hozzá az apa, Mészáros Ádám (24).Hirdetés

Mészárosék két napig lehettek boldogok: azután a babájuk roszszul lett
A baba másnap már lélegeztetőgépen volt, altatásban. Felvetődött a bélperforáció, azaz arra gyanakodtak, hogy gyulladása van, és lyuk keletkezett a bél falán.

– Átszállították egy közeli nagyváros klinikájára, de ott már csak a problémával szembesültünk: vérmérgezése van, illetve szó szerint kilyukadtak, majd elhaltak a vékonybelei. Pár órával később a kezünk között halt meg – tört ki zokogásban az édesanya, aki szerint még most is élhetne gyereke, ha észreveszik a fertőzést.

Hirdetés

– Az újszülött talán megmenthető lett volna, ha a kórház orvosai az egészségügyi ellátás és terhesgondozás során elvárható gondossággal járnak el – fűzte hozzá a család ügyvédje, dr. Ábrahám László. Kerestük az illetékes intézményt is, de egyelőre nem kaptunk választ. A családdal levélben azt közölték, hogy peren kívüli egyezségre nem látnak esélyt.

Ezeket láttad már