Header Ads

Afrikai forrság jön jövő héten. Mutatjuk mikor kezdődik, hány napig tart majd a fullasztó hőség


A következő héten kritikus, elviselhetetlen forróság ígérkezik, pénteken viszont leszakad az ég az előrejelzések szerint. Az ország nemsokára túlélő üzzemódba kapcsol.

Csak vízpart mellett és fesztiválozás közben lesz élvezhető az elkövetkező hét: hétfőn még gyengébb hidegfront alakítja térségünk időjárását, de másnaptól gyilkos, 35 fok feletti hőség érkezik a Kárpát-medencébe.


Hirdetés
A köpönyeg.hu és a met.hu információi szerint keddtől kevés felhő lesz az égen, csapadék pedig szinte egyáltalán nem várható. Csütörtökön és pénteken 36 fokig, vagy még a fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Pénteken előreláthatólag hidegfronttal zárul a kéthetes hőhullám egy újabb szakasza, de utána sem reménykedhetünk túlzott lehűlésben: tikkasztó, 33 fok környéki maximumokkal számolhatunk.


Így, aki Lana del Rayre, vagy Parov Stelarra kíváncsi a hamarosan kezdődő Sziget Fesztivál pénteki napján, jobb, ha esőkabátot is csomagol magával. A Fezen Fesztivál utolsó előtti napja programjainak jelentős részét a Székesfehérvárra érkező hatalmas zivatar és vihar következtében hajnali egy órakor a szervezők katasztófavédelmi utasításra hivatkozva leállították , nehogy tömegtragédia következzen be – a péntek este szervezői ennek tudatában már most készülhetnek helyszíni B-tervekkel.


Hirdetés

A már több, mint egy hete tartó hőség rendkívül megviseli az idősek és a betegek, különösen a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdők életét. A kisgyermekek is nagyobb eséllyel vannak kitéve napszúrásnak.Az egyik legnagyobb veszély a panellakásokban élőket érinti. A lakásokban límaberendezés nélkül a 32-33 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Hirdetés