Header Ads

2 órán keresztül küzdöttek a magyar srác életéért a mentők, de nem sikerült újra éleszteni. Isten veled harcos!


Tavaly januárban halt meg egy edzésen a Ferencváros 17 éves birkózója, Rózsa György.A szülők most a Blikknek azt mondták, ki szeretnék deríteni, pontosan mi okozta a tragédiát. Ők úgy gondolják, gyermekük halálát egy úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, amelyet halála előtt gyakorolt egy, a klubhoz újonnan érkezett társával.

– Ez egy veszélyes elem, többször felülvizsgálták. Az akkor ott lévők közül többen jelezték, hogy a gyerek az új fiúval ezt csinálta a tragédia előtt. A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg. A klubnál azt mondták, pihenőt tartottak, amikor észrevették, hogy a fiam nem mozdul – mondta a lapnak a sportoló édesanyja.


Hirdetés
A rendőrség tanúkat hallgatott meg, ám eljárás – feljelentés hiányában – nem indult. – A szülők most feljelentést tettek. A főügyészség első fokon elutasította, ám másodfokon elrendelte a nyomozást – mondta dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk az FTC közleményére hivatkozva azt írja, a belső vizsgálat kimutatta, hogy a helyszínen lévő edzők , sporttársak, szülők a mentők kiérkezéséig – az ő telefonos utasításaikat követve – újraélesztést alkalmaztak, ehhez igénybe vették a sporttelepen korábban kihelyezett 7 újraélesztő készülékek egyikét is.

Hirdetés