1355 kilakoltatás volt 3 hónap leforgása alatt.


A moratórium alatt is zajlott az árverezés, április 30. után belehúztak a végrehajtók.

2018 második negyedévében, azaz a kilakoltatási moratórium április 30-i felfüggesztése óta különböző okokból összesen 1355 kilakoltatásra került sor Magyarországon – derült ki abból a  válaszból, amelyet Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére adott az Igazságügyi Minisztérium.

EZ NAPONTA 12 KILAKOLTATÁST JELENT A MÁJUS 1.ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN.

A TÁRCA A MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR KIMUTATÁSA ALAPJÁN NEGYEDÉVENTE KÉSZÍT KIMUTATÁST AZ INGATLANOK KILAKOLTATÁSA, ILLETVE BIRTOKBAADÁSA KAPCSÁN. EMLÉKEZTETTEK, HOGY A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁNAK EREDMÉNYEKÉPPEN KILAKOLTATÁSOKRA 2017. NOVEMBER 15. NAPJÁTÓL 2018. ÁPRILIS 30. NAPJÁIG NEM KERÜLHETETT SOR.


Hirdetés

A házukat elveszítő devizahitelesek számára épült lakópark Ócsán

ÍGY A TAVALYI ÉV UTOLSÓ NEGYEDÉTŐL A KÖZELMÚLTIG ÉRTÉKESÍTETT INGATLANOK KERÜLTEK BIRTOKBAADÁSRA AZ ELMÚLT MINTEGY HÁROM HÓNAPBAN. VAGYIS MIKÖZBEN TARTOTT A MORATÓRIUM, A DEVIZAHITELLEL, KÖZMŰTARTOZÁSSAL VAGY MÁS TARTOZÁSSAL TERHELT INGATLANOK EGY RÉSZÉT ELÁRVEREZTÉK. VISZONT NEM MINDEN KILAKOLTATÁS EMIATT ZAJLOTT LE.

A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ADATAI ALAPJÁN

kielégítési végrehajtási eljárás során 810,
lakásügyben hozott határozat végrehajtása esetében 310,
önkényesen elfoglalt lakás kiürítése esetében 81,
bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4,
a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le.


Hirdetés
A MINISZTÉRIUM VÁLASZÁBAN FELHÍVTA RÁ A FIGYELMET, HOGY A VÉGREHAJTÁST KÉRŐKET, AZ ÁRVERÉSI VEVŐKET ÉS A VÉGREHAJTÓKAT BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG TERHELI A JEGYZŐK FELÉ. AZ INGATLAN FEKVÉSE SZERINTI JEGYZŐ ÉRTESÍTÉSÉNEK CÉLJA, HOGY A LAKÓINGATLANNAL RENDELKEZŐ ADÓS ÉS CSALÁDJA CSAK AKKOR KERÜLHESSEN KILAKOLTATÁSRA AZ INGATLANÁBÓL, HA A JEGYZŐ A RENDELKEZÉSÉRE ÁLLÓ KERETEK KÖZÖTT MEGPRÓBÁLT GONDOSKODNI AZ ADÓS ÉS CSALÁDJA LAKHATÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSÁRÓL.

AZ UTÓBBI IDŐBEN EGYRE TÖBB KILAKOLTATÁS ZAJLOTT LE BOTRÁNYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. ÉPPEN ERRŐL A KÉRDÉSKÖRRŐL IS SZÓLT VOLNA AZ ORSZÁGGYŰLÉS PÉNTEKI, RENDKÍVÜLI ÜLÉSE, A KORMÁNYPÁRTOK KÉPVISELŐI AZONBAN – NYARALÁSRA ÉS ELVI INDOKOKRA HIVATKOZVA – TÁVOL MARADTAK TŐLE.Hirdetés

Ezeket láttad már