Header Ads

Ma a dugóban egy idős férfinak megállt a szíve, ekkor az esőben 4 ember kipattant az autóból és elkezdték újra éleszteni. Hiszek újra az emberségben hazánkban!


Sokan mennek el manapság az utcán rosszulléttel küszködő embertársaik mellett, ám ma Budapesten egy dugóban valami egészen más, példaértékű dolog történt.

A dugóban araszoló autósok mentettek meg ugyanis egy idős sofőrt, akinek megállt a szíve vezetés közben. Azzal, hogy megálltak segíteni, a legnagyobb dolgot tették, amit csak tehet egyik ember a másikért: megmentették az életét.

A példás, egyben követendő összefogásról az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán:


Hirdetés
„A reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve annak a hatvan év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre a közlekedésben résztvevő autósok. Többen is megálltak, majd azonnal a segítségére siettek. Négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. Nemcsak, hogy értesítették a mentőket, de a mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után, azonnal meg is kezdték a férfi újraélesztését. A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben, a hamar ha elyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig. Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, esetkocsi szállíthatta kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk!

A négy elsősegélynyújtónak köszönjük az életmentő segítséget, bajtársainknak gratulálunk!”


Hirdetés