Itt fulladt az abonyi tóba a 8 éves kisfiú, megrázó részletek


Felnőtt nélkül, a testvérével ment békát fogni az a 8 éves kisfiú, aki beleesett és belefulladt az abonyi Mikes-tóba kedd délután. A gyerek egy betonrámpán közelítette meg a tavat, amiben egyébként tilos fürdeni.

A betonépítmény vízzel borított alja algás: elég egy rossz mozdulat, az ember máris az 1,5–1,8 méter mély vízben találja magát. Ez történt kedd délután fél 5-kor a békákat kergető kicsivel is. Egy közelben lakó fiatalember azonnal utána vetette magát, de a fiú már nem jött fel a felszínre. A férfi a lábával tapogatta az iszapban, merre lehet, és fél óra múlva, két méterrel beljebb talált rá a mozdulatlan kis testre. Miután a karjában kivitte a partra, a mentők megkezdték az újraélesztést.


Hirdetés
– Két eset- és egy rohamkocsi jött, hosszasan próbálták infúzióval, szívmasszázzsal visszahozni az életbe. Mentőhelikopter is érkezett, de hiába – fejtegette Szabó Károly, aki végignézte az orvosok küzdelmét a gyerekért. – A kisfiú nevelőanyja is itt volt, egy padon zokogott, miközben a kicsiért harcoltak.


Szabó Károly végignézte, hogyan próbálták a mentők visszahozni a kicsit /Fotó: Varga Imre
A fiút testvérével és még két másik gyerekkel együtt nevelőszülők gondozták. A tótól néhány utcára, egy takaros tanyán laknak. Kerítésük nincs, egy kapu jelzi, hol a bejárat. Ottjártunkkor nem nyitottak ajtót. Úgy tudjuk, előttünk a Pest Megyei Kormányhivatal Gyermekvédelmi Szakszolgálata járt náluk, és elvitték tőlük a többi gyermeket.

– A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást, amelynek során szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – árulta el András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


Hirdetés
Az abonyiakat nagyon megviselte a tragédia. A tavat néhány évvel ezelőtt tisztíttatta ki a helyi önkormányzat, ekkor épült rá az egyetlen stég és a körülötte lévő sétaút. A tóban sem fürdeni, sem horgászni nem szabad. Nemsokára nagy rendezvényt tartanak a parton, és többekben is felvetődött, nem kellene-e megvizsgálni a part biztonságosságát. Ugyanezen a helyen nemrég egy felnőtt is becsúszott a vízbe, és egy hajszálon múlt, hogy élve megúszta. A polgármester nem kívánt nyilatkozni. Szintén kerestük az illetékes gyermekvédelmi szolgálatot, de tőlük sem érkezett válasz.

Hirdetés

Ezeket láttad már