Infarktussal ment a sürgősségire Vilmos bácsi, idegbecsípődésre kapott gyógyszert. 3 nap múlva elhunyt, a szíve miatt


Elindult házi orvosához, végül azonban az utcán, otthonától alig 500 méterre egy padon vesztette életét Kovács Vilmos (†73), aki infarktusgyanúval, mellkasi panaszokkal ment be előző nap a városi ügyeletre, onnan azonban nem küldték tovább kivizsgálásra.

„Soha nem éreztem ilyet!” – ezekkel a szavakkal, halálfélelemmel indult el a városi ügyeletre Kovács Vilmos múlt hét vasárnap, miután otthonában feleségének és lányának mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Fia szerint az ügyeletes orvos nem küldte el további vizsgálatokra, helyette idegbecsípődés miatt adott neki fájdalomcsillapító injekciót.

– Édesapám kezében még ott volt az ambuláns lap, amikor másnap elindult a házi orvoshoz. Sajnos a rendelőig már nem jutott el, a volt családsegítő előtti padon rogyott össze, ahol még volt annyi lélekjelenléte, hogy egy járókelőtől kérjen segítséget – kezdte Kovács Géza, aki mint mondta, a halottvizsgálati jelentés szerint édesapja halálát szívelégtelenség okozta.


Kovács Géza megmutatta azt az orvosi jelentést, amellyel hazaküldték a mellkasi fájdalmakra panaszkodó édesapját


Hirdetés
– Korábban soha nem volt gond a szívével, aktív életet élt, és félévente járt kivizsgálásra. A halála előtt azonban a hátába kisugárzó mellkasi fájdalomra panaszkodott. Az ügyeletes megnyugtatta, hogy nem lehet nagy baj, menjen el másnap a házi orvosához, és lehetőleg kímélje magát. Soha nem jutott már el odáig – folytatta Géza, aki mint mondta: a család elkeseredettségét már a düh váltja fel, de nem hagyja annyiban az ügyet.


Kovács Géza, az elhunyt fia képtelen beletörődni, hogy ezt tették apjával

– Nagyon nehéz, főleg édesanyámnak, de az ügy végére szeretnénk járni, ezért a hamvasztást is leállítottam addig, amíg nem kaptuk kézhez a boncolási jegyzőkönyvet, ami szintén megállapította, hogy szívprobléma okozta a halálát – mondta Géza, aki rokonaival együtt úgy véli, egy egyszerű EKG-vizsgálat megmenthette volna apja életét.

Hirdetés

Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szerint általánosságban a beteg állapotától függ, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni akkor, ha mellkasi fájdalmak jelentkeznek. – Már vannak olyan EKG-gépek, amelyeknek segítségével pár perc alatt kiderül, hogy valóban infarktusról, vagy bármely más szívproblémáról van szó a betegnél. Emellett egy egyszerű vérvétel is kimutathatja, hogy mi áll a fájdalom hátterében – mondta a szakorvos, aki szerint fontos, hogy minden esetben komolyan vegyük az infarktusgyanút.

Kovács Géza feljelentést tett az ügyben, kérdésünkre az illetékes megyei rendőrség közölte: halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

- Amint hivatalos bejelentést kapunk az esettel kapcsolatban a vizsgálatot megkezdjük. Ehhez boncolási jegyzőkönyv szükséges, mely még nem áll rendelkezésünkre válaszolta kérdésünkre az illetékes intézmény.

Hirdetés


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már