Header Ads

Tagad a Rendőrség. Hiába buktak le, hogy unkorrekt módon zsebelik be a pénzt, még hazudoznak is. EZT állítják a felvételről


Tagadja a rendőrség, hogy kiprovokálná az autópályán közlekedők szabálysértését.

Egyre több olyan esetet hallani mostanában, melyben civil jelzésű rendőrautók autópályán szabálysértésre késztetik a kamionosokat, akiknek ezek után kiosztják a "jól megérdemelt" büntetésüket.

Nem rég került fel egy videó, melyben egy kamionsofőr hasonló esetet észlel. A rendőrautó 70-72 km/h-s sebességgel hajt az előzésre nem jogosult kamionosok előtt, melyet egyikük meg is un, és végül úgy dönt, megelőzi a lassan haladó járművet. A rendőrautó ugyanakkor nem szabálytalan, csak bosszantó, hiszen az autópályán 60 km/h óra a minimum sebesség - írja a hvg.


A rendőrség reagált az esetre, melyben tagadja, hogy az ő rendőrautójuk lenne látható a médiában terjedő felvételen.


Hirdetés
"A médiában egy kamionsofőr által közzétett videó terjed, amelyen a felvétel készítőjének kommentárja szerint szabálytalan rendőri intézkedés látható az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

A felvételen valójában nem rendőri intézkedés látható. Az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő gépkocsival a rendőrség nem rendelkezik.

Határozottan cáfoljuk azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból.


Hirdetés
A rendőrség visszautasítja azokat az inkorrekt és megalapozatlan állításokat, amelyekkel egyesek - magánszemélyek és médiatartalom-szolgáltatók - a rendőrségbe vetett közbizalmat igyekeznek aláásni.

Javasoljuk, hogy mielőtt közzétesznek a rendőrség tevékenységét érintő, a megítélését befolyásoló állításokat, előbb győződjenek meg annak valóságtartalmáról. Kérdésükkel forduljanak a rendőrséghez, várják meg a választ, és ezt követően tájékoztassanak. Korrekten" - írta honlapján a rendőrség.

Hirdetés