Header Ads

Móni és Hanna baba vesztette életét a dombováron kidőlt fa miatt . Közös koporsóban temetik el őket, Egy megosztással adózzunk emlékért!


Az ország szinte minden pontjáról érkezett felajánlás a Horváth családnak, amely egyetlen pillanat alatt veszítette el négy szerettét.


Mindez talán némi könnyebbséget jelent a kisvaszari famíliának, amely még mindig képtelen felfogni, hogy egy a gyökerénél kifordult nyárfa örökre megváltoztatta az életüket.


A család autójával Dombóváron közlekedett, amikor menet közben a kocsira zuhant a majd harmincméteres fa. A tragédiában életét veszítette Horváth Attila (†42), a férfi lánya, Evelin (†18), menye, Mónika (†19) és öt hónapos unokája, Hanna.

A borzalom egyetlen túlélője Attila felesége, Éva, aki az anyósülésen utazott. Az asszonynak csak kisebb sérülései lettek, lelki sebei azonban valószínűleg soha nem gyógyulnak be.

Hirdetés

Jelenleg a fiával egy rokonuknál húzták meg magukat, mert soha többé nem szeretnének visszamenni a házba, ahol eddig éltek.

– Mindketten rossz lelki állapotban vannak. Éva többször is mondta már, hogy inkább ő is meghalt volna! Hirtelen azt sem tudtuk, miből temetjük el halottjainkat, de az önkormányzat a segítségünkre sietett − mondta el egy családtag.


A település első embere felkereste a gyászolókat.

– Az önkormányzat átvállalta a temetés összes költségét és a lebonyolítást is. Annyit kértek tőlem, hogy Mónikát és a kisbabáját közös koporsóban helyezzék örök nyugalomra, amelynek a színe hófehér legyen − mondta a polgármester, Kovács Mónika.

A dombóvári képviselő-testület is segíteni akar

– A város indult volna idén a Nemzeti Regattán, de a történtek miatt lemondtuk a szereplést. Az esemény támogatói pedig felajánlottak egymillió forintot a családnak. Egy rendkívüli ülésen kezdeményezem majd, hogy a városunk is ajánljon fel ugyanennyit – közölte Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd.


Hirdetés

Nem voltak illetékesek

A kidőlt, több mázsás fa nem a dombóvári önkormányzat, hanem a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonában van. Így a helyi hivatalhoz hiába érkezett egy bejelentés egy közeli cégtől, hogy a fát ki szeretnék vágni, mert veszélyes, a polgármesteri hivatal semmit sem tehetett, hiszen nem voltak illetékesek az ügyben, így a fát nem vághatták ki.


Hirdetés