Header Ads

Fordulat Pannika ügyében! Végre kiderülhet, hogy mi történt a kizuhant kisbabával!


Megdöbbentő, de egy évvel a negyedik emeletről kizuhant Pannika (†3) halála után még mindig rengeteg kérdőjel van a rendőrökben a tragikus esettel kapcsolatban.

A Blikk információja szerint a vizsgálatot még mindig nem zárták le, sőt, tegnap újabb fordulat következett.

A kislány édesanyjának és édesapjának a rendőrségre kellett mennie, hogy DNS-mintát vegyenek mindkettejüktől.

– A szülők természetesen álltak a hatóság rendelkezésére, mint eddig mindig, amikor beidézték őket. Én sem tudom pontosan, miért van szükség a DNS-mintájukra, csak következtetni tudok arra, hogy talán összevetik valami más olyan mintával a lakásból, amit korábban rögzítettek már – mondta a Blikknek dr. Lichy József, a gyászoló szülők védőügyvédje.


A kislány a negyedikről zuhant le /Fotó: Fuszek Gábor
Mint arról már korábban beszámoltunk, a gyerek szervezetében nagy mennyiségű alkoholt találták, amelyről a szakértők megállapították, hogy nem származhat az újraélesztéséhez használt gyógyszerekből. Így azonban felvetődik: hogyan került a pici szervezetébe a szesz, amely komoly mértékben befolyásolhatta többek között a veszélyérzetét, illetve az egyensúlyérzékét is. Továbbá nagy kérdés az is, hogy 0,46 ezrelékes alkoholszinttel egy ilyen pici gyerek képes-e az ablakhoz húzni azt az széket, amelynek a segítségével felmászott az ablakba.


Hirdetés
Két verzió lehetséges: vagy valaki beletette a cumisüvegébe, ahol összekeveredett a teával, vagy otthon talált felbontott üveget, esetleg olyan poharat, amelyben alkohol volt, és abba beleivott.

– Valószínűnek tartom, hogy DNS-t rögzítettek alkoholt tartalmazó poháron vagy üvegen, ezt vetik most össze a szülők mintájával. Erre az ügyre maximálisan igaz, hogy a rendőrség minden részletet aprólékosan megvizsgál – vélekedett dr. Lichy.


Ebből a házból zuhant ki a kislány /Fotó: Blikk
Az ügyvéd kijelentését támasztja alá az is, hogy nemrégiben felvetődött: kihantolják a kislány földi maradványait, mert a DNS- vagy a vegyész szakértő munkája miatt szükség van az igen ritkán alkalmazott eljárásra. Ám erre egyelőre nem került sor.

Pannika halálával kapcsolatban nem ez volt az első döbbenetes fordulat, amelyre senki nem számított, hiszen egymás után láttak napvilágot ellentmondó információk.

Hirdetés

Közvetlenül a tragédia után arról szóltak a hírek, hogy a gyermekre a keresztanyja vigyázott, mert a szülei éjszakai műszakban dolgoztak, a nőben pedig maximálisan megbíztak. Ám a keresztanya előbb eljött a lakásból, magára hagyva a kislányt, aki felébredt, pánikba esett, felmászott a bukóablakhoz, ahol elveszítette azegyensúlyát, így a mélybe zuhant.

Akkor Pannika szülei azt állították, nem tudtak arról, hogy az alkalmi bébiszitter nem várja meg őket, hanem távozik. A poligráfos vizsgálaton azonban az anyuka megbukott: kiderült, ő tudott arról, hogy gyermeke egy ideig egyedül lesz a lakásban.

Élettársa bizalma ekkor annyira megrendült, hogy nem tudott tovább együtt élni a nővel, ezért szakítottak.

Nem jár fájdalommal

Gyakorlatilag az összes DNS-vizsgálat egyszerű és fájdalommentes szájüregi mintavétellel történik. A mintavevő a közismert fültisztítóhoz hasonlít. Az eljárás során az adott személy szájüregének két oldalán kettő-kettő (összesen négy) mintavevővel kell a szájüreg belső nyálkahártyáját megdörzsölni. A dörzsölés összegyűjti a nyálkahártya laza felületi sejtjeit, s ezekben van a vizsgálathoz szükséges DNS.

Hirdetés