A roma lány pénzért árulta a bájait, eközben kizuhatn a hatodikról a csöpp kisfia. Isten veled te kisgyermek, alig éltél pár évet


Míg él, nem felejti el, hogyan próbálta életben tartani a hatodikról kizuhant unokaöccsét Éva. A hétéves Dávid hatodik emeleti lakásuk ablakából esett ki: a kisgyerek vesztét a kiszakadó szúnyogháló okozta.


Dávid a kerethez rögzített hálónak dőlt, ami elrepedt, a gyerek pedig a mélybe zuhant. Az esést valamelyest tompította az épület előtt álló hatalmas fa, így a fiú nem halt meg azonnal: még élt, amikor a mentő elindult vele a kórházba, ott azonban szervezete feladta a küzdelmet.

Dávidék ablaka egy játszótérre néz, ám a lakók szerint a tragédia óta a gyerekek nagy ívben elkerülik a helyet.

– Itt, ahol mindig nagy gyerekzsivaj volt, most néma csend uralkodik. A kicsik, főleg, akik látták a földön fekvő kisfiút, félnek, nem akarnak itt játszani – mondta el egy, a Klapka György utcában élő, neve elhallgatását kérő férfi.

Megtaláltuk a szerencsétlenül járt gyerek nagynénjét, Évát, aki elsőként ért oda a fa alatt fekvő Dávidhoz. Az asszony azt mondta: a család gyászát tetézi, hogy számos kritika éri őket, főleg a gyerek édesanyját, hogy miért nem vigyázott jobban a fiára.


Hirdetés

A hatodik emeleti ablakból zuhant ki Dávid (†7), az épület előtti fa felfogta az esést / Fotó: Grnák László
– Most először és utoljára elmondom a teljes igazságot, aztán megkérek mindenkit, hagyjanak minket gyászolni – mondta Éva. – Pokoli tragédia, ami történt, és akkor még a felénk áradó gyűlölettel és hazugságáradattal is meg kell birkóznunk. Akkor este az édesanya, Kati volt otthon a gyerekekkel: Dávidon kívül van egy lányuk is. A baleset előtt nem sokkal az apuka is hazaért, elment fürödni. Kati pizzát sütött a konyhában, az volt a gyerekek kedvence. Nem vette észre, hogy a kisfiú az ablaknak dőlt. Én éppen akkor érkeztem meg a vásárlásból. Hallom, hogy a gyerekek ordítanak: „Dávid lezuhant, itt fekszik a földön!” Rohantam a ház túloldalára, ahogy csak bírtam. Megfogtam a kis fejét, és próbáltam újraéleszteni. Közben egy hölgy is megérkezett, aki évtizedekig ápolónőként dolgozott. Ameddig nem jöttek a mentők, mindent megtettünk, hogy életben tartsuk Dávidkát. Sajnos, hiába. A kórházban örökre elaludt – idézte fel Éva. – Katiék nagyon jó szülők, mindent a gyerekekért tettek. Dávid idén ment volna iskolába, már nagyon készült rá – sóhajtott az asszony.


Hirdetés
Azonan egy nevét elhallgató szomszéd azt mondta, hogy az édesanya örömlányként dolgozott néha, amikor megszorultak, és épp a tragédia idején is a bájait adta bérbe. Ezért történt meg a szörnyű baleset.


Hirdetés

Ezeket láttad már