Header Ads

A mozdonyvezető elmondta, hogy mit tett Erika mama a kis unokájával, mielőtt a vonat elé ugrottak! Meglepő részletek


„Ez nem lehet igaz, ezt nem hiszem el…” – ezt a mondatot ismételgeti szombat délután óta a Horton élő Brigitta, akinek édesanyja (49) és kisfia együttes halálát kell feldolgoznia.

A két nő és a 4 éves Benett (†4) együtt éltek egy horti családi házban, egyszerű körülmények között. Az édesanya nyitott gerinccel született, gyerekkora óta tolókocsiba kényszerül, ezért a nagymama sem tudott munkát vállalni, mert részint a lányát gondozta, részint az unokája ellátásába, nevelésébe is jelentősen besegített.

Az anyuka úgy vélte, semmi jel nem mutatott arra, hogy a család élete drámai fordulatot vesz, hiszen mindennapi megélhetési gondjaik nem voltak. Szombaton aztán a nagymama egy végzetes útra indult az unokájával. Jókedvűen elbúcsúzott a lányától, majd elindult Benett-tel a cukrászdába. A fagyizás után a néhány kilométerre lévő Hatvanba vezetett az útjuk, ahol a kisfiúnak vásároltak egy inget a közelgő óvodai évzáró ünnepségre.

HirdetésBrigitta, Benett mozgássérült édesanyja képetelen felfogni, miért történt mindez /Fotó: Isza Ferenc
A városból kerekeztek vissza Hort felé, amikor a nagymama a vasúti átjárónál megállította a biciklit, nekitámasztotta az egyik oszlopnak, és várta, míg érkezik egy vonat valamelyik irányból. Amikor a szerelvény a közvetlen közelükbe ért, a kisfiút magához ölelve úgy ugrott a mozdony elé, hogy esélyük se legyen a túlélésre. A mozdony vezetője sokkot kapott a történtektől, kórházban ápolják.


– Egyetlen pillanat alatt mindenkit elvesztettem, akik valaha fontosak voltak a számomra… – mondta lapunknak a tragédiától szinte sokkos állapotban lévő Brigitta. – Egyszerűen nem értem, anyám miért csinálta ezt a szörnyűséget, azt meg még kevésbé, hogy a kisfiamat miért vitte magával a másvilágra. Semmi gondunk nem volt, nem éltünk főúri életet, de mindent megadtunk Benettnek, amire az ő korában szüksége van. Édesanyám sem küzdött mentális betegséggel, ami talán választ adhatna a történtekre. Imádta az unokáját, és a magánélete is teljesen rendben volt – mondta Brigitta.

Hirdetés


Csuka Zsolt, aki ingyen adta bérbe a házát a családnak, a Blikknek elmondta: a nagymama az utóbbi napokban többektől is kérdezgette, hogy fáj-e, ha az embert elüti a vonat. Ez pedig arra utal, az asszony készült tettére, hogy vonat elé veti magát.

– A gyámügy többször is azzal fenyegette a családot, hogy ha nem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a picinek, akkor elveszik tőlük. A nagymama pedig nem tudott elég pénzt előteremteni, vélhetően belefáradt az évek óta tartó mindennapi küzdelembe – tette hozzá a családot jól ismerő a férfi.


Az édesanya ugyanakkor ottjártunkkor kétségbeesetten próbálta elhitetni, hogy szó nincs erről, a gyámhivatal nem foglalkozott velük, nem volt a kicsi veszélyben.

Kerestük az illetékes gyámügyet, de nem tudtuk elérni. A rendőrség emberölés gyanújával indított nyomozást az ügyben.

Hirdetés