Header Ads

Tengernyi ember fog szombaton tüntetni a szavazás újra számlálásáért.


Elsöprő erejű lehet a kormányellenes tüntetés

Szinte már mindenki arról beszél az utcákon, a munkahelyeken, az éttermekben, az aluljárókban, hogy feltételezhetően súlyos szabálytalanságok történtek a vasárnapi választáson. A pártok is egymás után jelentik be a megmagyarázhatatlan eseteket. A kormánnyal szembeni indulatok, szinte megfékezhetetlenek.

Ezzel párhuzamosan az is borzolja a kedélyeket, hogy a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere vasárnap pont úgy omlott össze, hogy gyakorlatilag azóta sem tudni, hogy jött ki a Fidesz kétharmada. Már csak azért sem, mert szinte a lehetetlenséggel határos, hogy Varju László egyéni jelöltként úgy kapjon 244 szavazatot, hogy a DK listájára nulla ember voksolt.


Hirdetés
De ez csak egy megmagyarázhatatlan dolog a sok közül. Az egyik kedvencem például az, hogy fél hétkor az NVI honlapja szerint 68,13 százalékos volt a részvételi arány, hét órakor pedig már csak 67.08 százalék.

Kedden egyébként szinte minden ellenzéki párt bejelentette, hogy nem fogadja el a választások eredményét és követelik a szavazatok újraszámlálását.

Ami viszont legalább ennyire fontos, hogy a civilek kormányellenes tüntetést szerveznek a hétvégére. Már 24 ezer ember jelezte, hogy biztosan ott lesz, és 64 ezren érdeklődnek az esemény iránt.

Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy a rendezvény időpontja megváltozott. Az eredetileg vasárnapra meghirdetett tüntetés szombaton kerül megrendezésre.

Új időpont: április 14. (szombat) 17:30
Helyszín: Operaház, Andrássy út 22.

Hirdetés