Header Ads

"Szörnyű volt a császármetszés" Erős Antónia nyíltan beszélt az élményeiről


Erős Antónia szerint borzalmas dolog a császáros szülés, neki azonban nem volt választása.

Az RTL Klub híradósának, Erős Antóniának szörnyű élmény volt a császármetszés. A Borsnak adott interjújában részletesen kifejtette véleményét erről, illetve azt is elmondta, hogy számára miért nem volt opció természetes úton életet adni a babáinak.


Hirdetés
- Nem engedtek természetes úton [szülni]. Akartam, de az ikerterhesség a cukorbe­teg­séggel, első terhesség harmincnyolc évesen, ezek így „nem szeretik egymást”. A szülészem korrekt volt, előre megmondta. A végsőkig bíztam benne, hogy mégis sikerül, de beindult a szülés, és gyorsan be kellett avatkozni - mondta a Borsnak Erős Antónia, s hozzátette azt is, hogy kisfiára, Matyira rá volt tekeredve a köldök­zsinór, ilyenkor pedig átlagos esetben is császárhoz folyamodnak.

Antónia a császáros szülésről kapcsán elmondta:

- Borzalmas! Aki császárral akar szülni, az bolond! Jobb lenne, ha csak akkor végeznék el, ha muszáj. Tessék tudomásul venni: a császármetszés nagyon komoly kockázatokkal járó műtét, nem kedvtelésre van, nem válaszható lehetőség. Nem az a szerepe, hogy az anyuka megússza a fájdalmakat. Arra találták ki, hogy indokolt esetben megmentsék a baba vagy az anya életét. Szörnyű élmény volt. Nagyon sokáig voltak fájdalmaim, minden bajom. Nem értem azokat a nőket, akik ezt szeretnék, és az orvosokat sem, akik indok nélkül megcsinálják.

Hirdetés