Header Ads

Szivárognak az eredmények. Hatalmasat tarolt a Fidesz, eldőlt a választás


A hivatalos eredményekre még várni kell, a Nemzeti Választási Iroda ugyanis csak akkor kezdi el az adatokat közzétenni, mikor az utolsó szavazó is leadta a voksát.

Mivel a Bocskai úton még rengetegen várnak arra, az átjelentkezők közül, hogy szavazhassanak, ezért még nincsenek hivatalos adatok.

Az Index.hu szerint azonban a hozzájuk szivárgó adatok szerint országosan nagyon tarolni fog a Fidesz, a falvakban lévő szavazóköröket ugyanis több esetben jobban nyerik a fideszesek, mint 4 éve. A budapesti szavazőköröket viszont szinte mind a baloldal nyerte meg.

Hirdetés

A portál szerint állítólag az MSZP-s Hiszékeny Dezső biztosan nyerte a körzetét, jól áll a XV. kerületben a DK-s Hajdu László, a VI-VII. kerületben Oláh Lajos, a XVIII. kerületben az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Budapesti 1. választókerületben az LMP-s Csárdi Antal.

Vidéken viszont a Fidesz az eddigieknél is jobban szerepel.

A 444.hu-n további nem hivatalos, de vélhetően nem is légbőlkapott adatot közölnek:

Szegeden egy körzetben fideszes, egyben szocialista jelölt vezet. Kész Zoltán rosszul áll a fideszes jelölt ellenében. Hajdúszoboszlón a fideszes jelölt vezet, Hódmezővásárhelyen Lázár János kancelláriaminiszter áll nyerésre, Csepelen viszont úgy tűnik, Szabó Szabolcs, az Együtt jelötje megverheti Németh Szilárdot. A saját körzetében nyerésre áll a szocialista Kunhalmi Ágnes.

Hirdetés