Header Ads

Megvannak az első adatok a választásról: még az elemzőt is meglepték!Még soha nem volt ilyen magas a részvételi arány


<
Még soha nem volt ilyen magas a részvételi arány az első órákban, mint a 2018-as választáson.

Ma reggel 6 órakor megkezdődtek a 2018-as országgyűlési választások. Török Gábor politikai elemző a start után alig két órával meglepő adatokat tett közzé: az első 60 percben megdőlt a részvételi rekord, reggel 7-kor már 2,24%-os volt a részvétel. Ehhez még a 2002-es választások is csak közelítettek, akkor 2,00% volt ugyanez az adat.

Hirdetés

Az erős kezdésre még a szakértő sem számított, tegnap este úgy becsülte, hogy majd csak a 11 órai statisztikából lehet majd nagyjából következtetni arra, vajon hányan voksolnak idén. “A 11 órás adatok birtokában már egész okosak lehetünk abban a tekintetben, hogy vajon magas, átlagos vagy alacsony részvétel várható-e” – írta a Facebookon.

Reméltük, hogy a 9 órai adatok megerősítik majd a korábbi eredményeket, de a Nemzeti Választási Iroda honlapja sajnos egy ideje nem elérhető.A politikusok már kora reggel óta szavazásra buzdítanak a Facebook-oldalukon keresztül, a legtöbben élő bejelentkezéssel vagy fényképekkel hívják fel a követőik figyelmét a részvétel fontosságára. Olyanok is vannak, akik már a lehető leghamarabb túlestek a dolgon, Orbán Viktor például már 8 óra előtt leszavazott feleségével, Lévai Anikóval.

Hirdetés