Egy orvos szívszorító levele, a rákos pici babákról:" A beteg gyermek hallgant, csak a szemével beszél.."


A beteg gyermek sír, majd elcsöndesedik, hallgat. Várja a segítséget. Várja, hogy elmúljon a fájdalom. Vár a megszokott szobára, az otthoni illatokra, a megszokott játékokra. Hiányzik neki az ajtó megszokott nyikorgása, a repedés a plafonon, minden, ami az eddigi kis életét kitöltötte. A szüleire, a felnőttekre, az orvosokra vár, mert bizony tőlük függ. Rajtuk - rajtunk múlik, hogy mit látunk az arcán. Rajtunk múlott eddigi élete, most rajtunk múlik a jelene, és a jövője is. Az idézetre utalva: tenni szeretnénk az ellen, hogy a gyermeknek ne kelljen szigorúan bírálni minket.
A Gyermek Onkológián végzett áldozatos, nagyon nehéz és sokszor kilátástalan munka mindennapos küzdelem. Nem csak a gyermekek, hanem a szülők és az orvosok, ápolók részére is. A súlyos beteg gyermek hallgat, csak a szemével beszél, de a szülő, és az orvosok értik ezt a beszédet.
A Dél-alföldi Motoros egyesület azért szervezi ezt a motoros felvonulást, hogy ez a küzdelem eredményes lehessen és várakozás a gyógyulásra a lehető legrövidebb, minél könnyebben elviselhető. Mi így tudunk segíteni, segítünk hát. Összefogjuk Szeged és környékének motoros társadalmát egy közös cél miatt. Segítünk a beteg gyermekeknek elviselhetőbbé tenni a gyógyulás folyamatát. Segítünk az orvosoknak, ápolóknak a munkájukban, könnyebbé tenni a gyógyítást akár eszközökkel, akár a környezet és a körülmények szebbé, elviselhetőbbé tételével. Ha csak egy gyermeket is a mi segítségünkkel sikerül megmenteni, vagy csak mosolyt csalni az arcára, akkor már megérte a mai nap minden fáradtsága, izzadtsága. A motoros is ember, sok esetben szülő. Át tudjuk érezni a családok szenvedését, és tudjuk, hogy az egészség a legnagyobb érték. Talán majd pár év múlva az a gyermek fog velünk szembe inteni a motorjáról, akinek ma segíthettünk. Nem várunk köszönetet, inkább mi köszönjük, hogy segíthettünk. Köszönjük a szponzoroknak, magánszemélyeknek a felajánlásokat, a támogatást. Reményeink szerint ez egy hosszú távú együttműködés kezdete a szegedi MOTOROSOK és a REMÉNYSUGÁR alapítvány között. Szeretnénk megmutatni, hogy a motorosok is emberek, a bőrkabát és a marcona külső ellenére segíteni szeretnének, fogékonyak a jóra. Olyan emberek, akik szeretik a szabadságot és ennek a szabadságnak egy kis szeletét, legalább az esélyt rá szeretnénk az SZTE Gyermek Onkológiai Osztályon kezelt gyermekeknek átadni.

Várunk minden motorost a felvonulásra! Kicsi, nagy, régi és új vasakat, időseket, fiatalokat, mindenkit, aki két keréken érkezik!


ÉRDEKESSÉGEK

Láttad már :


Ezeket láttad már