Header Ads

A 3 éves Ákos hozzáért a hűtőhöz, és azonnal szörnyethalt. A szüleik megússzák a börtönt, mert annyira tanulatlanok, hogy a bíróság így döntött


Döbbenetes indokkal úszhatja meg a felelősségre vonást egy tiszavasvári házaspár, amelynek áramütés miatt meghalt hároméves kisfia.

A rendőrség által kirendelt szakértők ugyanis azt állapították meg, hogy a pár olyan szinten tanulatlan és aluliskolázott, hogy szó szerint nincsenek tisztában az áram fogalmával, így azt sem tudhatják, hogy milyen veszélyeket hordoz magában az villanyvezetékek helytelen használata.


Hirdetés
– Először az igazságügyi orvos szakértő mondta ki, hogy kóros elmeállapotú mindkét szülő, ami nem azt jelenti, hogy elmebetegek, egyszerűen alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában. Aztán a bíróság meghallgatta a pszichológust, aki kifejtette, hogy teljes egészében hiányosak a szülők ismeretei a villamosság témakörében, vagyis a tragédiához nem a gondatlanságuk, hanem a hiányos tárgyi tudásuk vezetett – mondta a Vasárnapi Blikknek dr. Solt Szilvia, a házaspár védőügyvédje.

Ezen vélemények fényében azonban büntetésük korlátlanul enyhíthető, így nagy valószínűséggel a bíróság a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége ellenére csupán megrovásban részesíti majd a nagycsaládos Á. Terézt és párját, R. Gergőt.Hirdetés
A tragédia 2015 nyarán történt. A kis Ákos kint játszott a családi ház udvarán, amikor a várandós édesanyja behívta, hogy segítsen, mert valami a hűtő mögé esett. A kisfiú beszaladt és csinálta, amit anyukája kért. Abban a pillanatban azonban, ahogy hozzáért a hűtőszekrényhez, áramütés érte, az életét a gyorsan érkező mentők sem tudták megmenteni.

A nyomozás alatt kiderült, hogy a család egy centrifugáért cserébe kapta a lopott áramot egy férfitól. A vezetékek szabadon lógtak a romos ház falán, földelés pedig egyáltalán nem volt. A villamossági szakértő megállapította: a kontár villanyszerelő és a szülők egyetlen biztonsági szabályt sem tartottak be. A hűtőszekrény dugaljában földelés sem volt, ráadásul a hosszabbító sérült volt, így a zárlatos masina fémrészének érintése halálos veszélyt jelentett.

– Védenceim nagyon szeretik a gyerekeiket, és megpróbálnak a szerény kereteiken belül mindent megadni nekik. A tragédiához valóban nem a gondatlanság vagy nemtörődömség vezetett –mondta a védő

Hirdetés