Tudja mennyi ember fagyott meg ezen a télen Magyarországon? Rengetegen..


2017 őszétől december végéig 192 ember fagyott meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban. Az MSZP szerint ez igazolja, hogy égetően szükség van egy Fagyhalál Elleni Alapra, amelynek létrehozására a párt már hatszor tett javaslatot a Parlamentben, de a Fidesz-KDNP még napirendre sem volt hajlandó venni a kezdeményezést.

A szocialisták szerint amióta Orbán Viktor kormányoz, több mint 2300, vagyis egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon. Az MSZP hetedszer is benyújtja javaslatát.


Hirdetés
Az emberek fagyhalála ugyanis nem pártpolitika, hanem tragédia.

Az MSZP korábbi javaslata szerint a Fagyhalál Elleni Alap elsődleges bevételi forrása az állami energetikai társaságok éves adózott eredményének 50 százaléka lehetne. Támogatást kaphatna mindenki, akinek bejelentett lakása van és családjában a kérelem benyújtása előtti hónapban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a minimálbér nettó összegét.

A Fidesz két éve azzal utasította el a javaslatot, hogy már így is minden segítséget megkapnak a rászorulók, nemcsak a téli fűtéshez, hanem a szociális étkeztetéshez is, a rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan 25 százalékkal kerül kevesebbe a fűtés, mint korábban, a legrászorultabbakat ingyenes tűzifával és szénnel segítik több mint kétezer kistelepülésen.

Hirdetés

Ezeket láttad már