Header Ads

Erzsébet utalványban mérve, te mennyiért adod a szavazatod?Mert én már belefáradtam ebbe a lenézésbe


Hadd kérdezzek tőled valamit, kedves nyugdíjastársam: téged egy kicsit sem zavar, hogy teljesen burkolatlanul, aprópénzért akarják megvásárolni a szavazatodat? Úgy, hogy te is tudod, a választás után, ha valamelyik XX. századból itt maradt párt nyer, úgyis változatlan marad minden?

Orbán Viktor kegyes úr: hogy, hogy nem éppen a választás előtt jelentette be nagy mellénnyel, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentés jön, és a nyugdíjasok újabb Erzsébet-utalványokat kapnak.

A rezsicsökkentést egyrészt köszönjük, másrészt lehet jobban jártunk volna, ha az állam nem fagyasztja be az árakat, mert ötöd ennyibe került volna a téli rezsi…

Jó, rendben, most lett vége a télnek, de az Erzsébet-utalványnak mi az apropója?

Orbán szerint az idősügyi tanács javaslatára döntöttek így. Van tehát egy idősügyi tanács, amely azt látja jónak, hogy miközben százezrek nyomorognak, a nyugdíjasszegénység életeket veszélyeztet, 10 ezer forinttal minden meg van oldva.


Hirdetés
A másik megoldás persze az, hogy ezzel egyszerűen azért szórnak pénzt – egyszeri alkalommal, megint könyöradományként – a nyugdíjasoknak, hogy el ne felejtsék, hová kell majd húzni az ikszet április nyolcadikán.

Köszönöm, ebből nekem az vált világossá, hová nem fogom.

Az urizálásból, a kormánypárti politikusok luxuskörülmények közül kiköhögött cinikus nyilatkozataiból pontosan tudom már, hogy szerintük mennyit ér az életem, vagy bárkié, aki rászoruló, aki nyomorog, keveset keres. Az ugyebár „annyit is ér”. Ezen nincs mit szépíteni, az Orbán Viktor utáni a második ember, Lázár János szavai ezek…

Gyanús lehetne az is, hogy a posták utasításba kapták: még a választás előtt ki kell vinni az Erzsébet-utalványokat.

Csak azt ne felejtsük el, hogy eközben a Fidesznek az utóbbi években valahogy arra nem jutott ideje, szándéka vagy még haveroknak szét nem osztott forrása, hogy akár folyamatosan az inflációval megegyező mértékben emelje a nyugdíjakat. A nyugdíjasszegénység felszámolása? A létét sem ismerik el. A rendszer reformja? Ej, ráérünk arra még.Kedves nyugdíjas: pont ennyit jelentesz és érsz Orbán Viktornak. Egy szavazat vagy, akit 10 ezer forintért vesznek éppen meg.

A Fidesznek volt 8 éve arra, hogy rendezze a nyugdíjak helyzetét. Az első néhány évben ment az “elmúltnyolcévezés”, hogy a szocilisták mennyire szétverték a rendszert. De most már az “elmúltnyolcév” egészében az ő művük, és a kisujjukat sem mozdították.

Ezek után nyilvánvaló: a rendszerváltást közösen elsunnyogó MSZP és Fidesz pont ugyanannyira nem törődnek a nyugdíjasokkal. Márpedig a rendszernek már nincsen sok hátra, az aktív dolgozóktól egyre nagyobb áldozatot követel a nyugdíjak fenntartása még a jelenlegi szinten is, miközben egyre többen vándorolnak el közülük.

Ebben a helyzetben én már csak olyanban vagyok hajlandó megbízni, aki

Még nem bizonyította, hogy alkalmatlan az ország vezetésére, mert vak annak problémáira.

Hirdetés
Aki nem azt ígéri, hogy egy csapásra megoldja a problémát, vagy éppen letagadja azt.
Ilyen például a Jobbik, amely kifejezetten programba foglalta, hogy nem száll be a felelőtlen ígérgetésbe: a nyugdíjak ügye nem egy csapásra megoldható szerintük, egyszerűen tudatos hazugság ezt állítani. Ehelyett ciklusokon átívelő, komplex megoldásokra van szükség, mint a gyógyszertámogatás megemelése, a differenciált nyugdíjemelés, amely jobban segíti a jobban rászorulókat, akár ilyen lehet a szülői járulék bevezetése. Ez utóbbi különösen furcsa, hogy nem a KDNP-től jött, hiszen ők azok, akik azt nyomják, mindenki menjen gyorsan szülni. Mégis, a Jobbiknak jutott eszébe, hogy a szülői teljesítményt az állam akár el is ismerhetné.

Én is azt szeretném, ha minél többen elmennének szavazni, csakhogy a Fidesszel szemben én nem csak azokat bátorítanám, akikről tudom, hogy egy helyre szavaznak… A választójog gyakorlása a biztosítéka annak, hogy demokráciánk megmarad. De az ellen személyesen te tehetsz csak, hogy a szavazatodat senki se tekinthesse megvásárolható árucikknek.

Mit gondolsz a cikkünk tartalmával kapcsolatban?
Kérünk szavazz az alábbi lehetőségek egyikére, hogy még jobb cikkeket készíthessünk Neked!


Hirdetés