Header Ads

Ellopta a nyugdíjakat a postás, mégis tovább dolgozhat. Mindössze ennyivel megúszta a bíróságon


Ígérete szerint minden forintot megtérít K. Gyula a több mint egymillió forintból, amit nem kézbesített ki Nyírcsaholyban. Gyorsított eljárásban 300 óra közmunkára ítélték és nem tiltották el a szakmájától.

Az ügyészség is úgy ítélte meg, hogy K. Gyula a továbbiakban nem veszélyes a társadalomra, így ha minden forintot visszafizet és ledolgozza a 300 óra közmunkát, ugyanúgy folyathatja az életét tovább és a szakmájától sem tiltották el.

  Mint arról beszámoltunk: a férfi több mint egymillió forint készpénzzel lelépett a nyírcsaholyi postáról, ahol helyettesített, a biciklijét Mátészalkán hagyta és Ausztriáig utazott. Akkor adta fel magát, amikor megtudta, hogy körözi a rendőrség.


- A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a férfi a kár egy részét megtérítette, illetve vállalta, hogy a további összeget részletekben visszafizeti a posta részére. Az ítélet ellen az ügyészség sem fellebbezett, így jogerős – mondta lapunknak dr. Torma Attila a Nyíregyházi Járásbíróság szóvivője.

Hogy pontosan milyen közmunkát kell végeznie Gyulának, majd később derül ki annak függvényében, hogy a környéken milyen jellegű munka végezhető, a legvalószínűbb az utcaseprés és szemétszedés.

K. Gyula Papos településen lakik albérletben élettársával és annak két gyerekével. A falubeliek szerint nem nagyon mutatkozik, valószínűleg szégyelli magát.

- Azóta sem tudjuk mi történhetett vele, biztos valami rövidzárlat! - vélekedett az egyik szomszédja.