Éjjel nappal kutatnak a tűzoltók a vasárnap eltűnt Gyöngyvér után. A legrosszabbra is fel kell készülni..


Fáradhatatlanul kutatunk és reménykedünk – ezt mondta a fia annak az asszonynak, Á. Gyöngyvérnek, aki anyósával, M. Évával indult medvehagymáért a közeli erdőbe.

Évát hétfőn holtan emelték ki a település határában lévő patakból: az asszony a vízbe fulladt. Menye után még lapzártánkkor is nagy erőkkel kutattak. A két nő vasárnap kelt útra: úgy tudjuk, mindössze egy tálnyit akartak szedni a zöldségből, hogy elkészítsék családjuknak. Útjukat néhány órásra tervezték: szeretteiktől is úgy búcsúztak, hogy sötétedésig biztosan hazaérnek. Ám a rokonok hiába várták őket.

Az aggódó hozzátartozók még aznap este Éva és Gyöngyi keresésére indultak, ám a sötétben nem sokra jutottak. Másnap a polgárőrség, a rendőrség, a környékbeli speciális mentőcsapatok és civilek is csatlakoztak hozzájuk. Úgy tudjuk, hogy az idősebb nő, Éva holttestét hétfő délelőtt egy civil segítő találta meg.

Hirdetés


Térképünkön láthatja, merre kutattak a Somogyhatvanból elinduló nők után /Fotó: Hódi Nikoletta
– A keresésben az önkéntes mentőszervezetek vettek részt, azonban a holttest kiemelését a szigetvári hivatásos tűzoltók végezték – tudtuk meg Fábián Lillától, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, aki azt is elárulta, hogy a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítette a mentést. – A rossz útviszonyok miatt quaddal vitték át a tűzoltókat a járhatatlan szakaszokon – tette hozzá a szóvivő.

Gyöngyvér fiát telefonon értük utol.

Hirdetés

– Folyamatosan megyünk, keressük, kutatjuk a környéket, ám sajnos édesanyámról egyelőre semmi hírünk. Reménykedünk, mi mást is tehetnénk! – sóhajtott K. Benjámin, Gyöngyi fia.

– Mindkettejüket jól ismerem, soha nem voltak erdőjárók, és feltehetően nem is eladásra szánták a hagymát – árulta el névtelenséget kérve egy somogyhatvani férfi. – A csúszós talaj miatt beleeshettek a település mellett húzódó vízfolyás jéghideg vizébe.

A Bama. hu szerint az asszonyok feltehetően át akartak kelni a patakon. Ahogy azt a katasztrófavédőktől megtudtuk, a víz tegnap ugyan csak hatvan centi mély volt, de vasárnap a a patak vízszintjének magassága elérte a másfél métert is.

Hirdetés

Ezeket láttad már