Egy utolsó csattanást hallott Mária, majd megváltozott az egész élete a gyönyörű fiatal lánynakMindössze néhány másodperc kellett ahhoz, hogy a fiatal orosz lány, Maria Lebedeva addigi álomszerű élete darabokra hulljon. Mindez 2016 augusztus 20-án történt az oroszországi Novoszibirszkben, miután a lány a barátaival autóba ült, majd balesetet szenvedett, melynek során egyedül ő sérült meg.

A baleset napján Masha – ahogy a barátai szólították – és szerelme, Andrey összevesztek, miután a lány késett a találkozójukról fél órát. Beszéltek is telefonon emiatt, és mivel már 4 éve egy párt alkottak, Lebedeva tudta, hogy heves vérmérsékletű barátja haragszik majd rá, amiben igaza is lett, amikor beült az autóba, a fiú kiabált vele. Ilyen hangulatban indultak útnak, de nem siettek sehova a friss diplomájukat ünneplő fiatalok. Ennek ellenére Andrey nem vette figyelembe, hogy a lámpa pirosra váltott, és áthajtott rajta, amikor egy másik autó az övékébe csapódott.

Az autóban senki sem sérült meg, csak Maria, aki viszont medence- és agysérüléseket szenvedett az ütközéstől, a baleset után pedig 10 napig feküdt kómában.

HirdetésAz első, aki meglátogatta a lányt a kórházban, a barátja volt. De miután Lebedeva szülei felszólították, hogy fizesse ki a kórházi költségeket, amik nagyjából 4 millió forintnyi rubelre rúgtak, a fiú látogatásai abbamaradtak. Az édesapa elmondása szerint nem haragszanak a fiúra, de később már fel sem hívta őket, hogy mi van a lányukkal, akinek egész élete megváltozott ezután. Masha más véleményen van:


– Nem volt ott mellettem, amikor támogatásra lett volna szükségem. Azt mondta nekem: „ Azt hiszed, én vagyok az egyetlen, aki bűnös? Mindketten azok vagyunk.” Nagyon dühös voltam, amikor ezt meghallottam, úgy tűnt, mintha egyáltalán nem érezné hibásnak magát. Sosem kért bocsánatot, nem mutatott semmilyen megbánást, rosszul vagyok, amikor erre gondolok... – mondta a lány a The Siberian Timesnak.


Masha-t a párkapcsolata elvesztése mellett sokkal nagyobb veszteség is érte: elveszítette a látását, ezzel együtt függetlenségét és szabadságát, de az emlékei is kitörlődtek 2015-ből és 2016-ból. A mindig aktív életet élő lány korábbi élete eltűnt, odalettek az álmai, reményei, de a szépségét is elveszítette, a legfájóbb viszont talán a felismerés volt számára, hogy akiket a barátainak gondolt, ezután mind kikoptak mellőle.

– Imádtam utazni, nem csak otthon ültem. Táncoltam, futottam. Nagyon fájt, hogy mindenki számára eltűntem. Most már tudom, hogy nem sok barátom volt, hanem sok ismerősöm.Hirdetés
A szülei és nővére mellett egyetlen barátja, az iskolai barátnője, Dasha maradt.

– A függetlenségem, ami a legjobban hiányzik. A hallásom sokkal jobb, mint korábban, hallom, ahogy az emberek szánakoznak, és még sok mást, ami igazán bosszantó – meséli Masha, aki terápiás jelleggel énekelni szokott.


Lebedova korábban jogi pályára készült, de erről is le kellett mondania. A ma már 23 éves nő új álma, hogy légiutaskísérő legyen. Nem adja fel, több különféle kezelést kap, és kutatja az újabb orvosi megoldásokat, hogy állapota javulhasson, és annak ellenére is kitart, hogy borzalmas fájdalmai vannak, és többször legyűri a depresszió. Optimistán próbál jövőjéhez állni, de nagy szüksége van a támogatásra, hiszen a kezelések, amikre szüksége van, rettentő költségesek.Hirdetés

Ezeket láttad már