Header Ads

Nagyon sírt ez a néni Székesfehérvár belvárosában, de senki nem ment oda hozzá. 5 mondatot mondott, és együtt sírtunk utána már!


Biztosan ismeritek Őt, gyakran megfordul a belvárosban,illetve a buszpályaudvaron. Már nem tudtam megállni, hogy ki ne kérdezzem, főleg, mert ma nagyon sírt. Adtam neki pénzt buszra, és vettem neki kaját, de nagyon szomorú a sorsa. 54 éves, Szűts Mária a neve, nincs senkije.Több agyvérzése volt, hiányoznak ujjai. Szabadbattyánban lakik, 11000.- ért bérel egy szobát, ahol sem fűteni, sem főzni, sem fürdeni nem tud. Lakik ott egy őrült, aki miatt nem mer elaludni.A Pünkösdi gyülekezetben /Székesfehérvár, Tompa M. utca/ fürdött eddig, de már ott sem lehet. Ott megtalálható minden vasárnap 10 órakor. A legnagyobb vágya egy " Református Biblia". A kabátján rossz a cipzár, koszos a ruhája, nem tudja kimosni, nincs is neki több, csak ami rajta van.39-es lába van, rettenetesen sovány, 158 cm körüli a magassága. Azért van a városban mindig, mert az albérletben nem mer lenni, és itt a városban kéreget. A rokkant járadéka 22000.- Ft. Az engedélyével fotóztam, és a közzétételhez is hozzájárult, és szívesen fogad segítséget. Én fogok. RÁD is számítok...........
Az elmúlt órák tanulsága alapján kiegészíteném az alábbiakkal a megosztásomat.
Nem vitatémát szerettem volna gerjeszteni, csupán egy ember segítségre szorul.
Egy BETEG emberről beszélünk, felette törünk pálcát, avagy vesszük szárnyaink alá.

Hirdetés
Senkinek nem kell adni, csak aki úgy érzi, hogy adni akar.
Lehet adni tanácsokat, és lehet engem kritizálni, Önös érdekeimet szellőztetve, a poszt megosztása révén nyert elismeréseket sejtve emögött. Semmi hasznom belőle. Én adok. Senki más nem érdekel. Tudattam valakiről valamit, aki a városképhez tartozik, ugyanúgy, mint a tangóharmonikás néni, mert szánom.

De egy tanácsot, ha már ennyire irigyelsz a népszerűségem miatt, és amúgy is egész nap a telefonodat nyomkodod. Néha nézz fel, és ha látsz hasonló sorsot, menj oda, kérdezd meg, tudsz e segíteni! Ha hozzájárul, oszd meg! Mibe kerül? És akkor népszerű leszel, és nem kell minden vasárnap a süteményedet fotózni, vagy azt, hogy épp melyik tengernél nyaraltál.
Így ha épp az új lemezed kiadásán dolgozol, mire a boltokba kerül, itt megszerzed a népszerűséget, és az sem lesz baj, ha rossz a zenéd.
Fenti 1-2 sor irónia volt, mindenkitől elnézést, akinek nem inge.......!!!!

Szomorúan látom, hogy a sok negatív posztoló fiatal, kora ellenére olyan magas fokon antiszociális, ami megkérdőjelezi a korombeliek jövőjét is. Nem csak a posztban szereplő BETEG emberét.
A "falubeliek" biztosan próbálták már megérteni Őt. Nem szóbeszéd alapján itélkeznek, egy-egy tisztább pillanatában leálltak vele beszélgetni, és tudják pontosan az élettörténetét. Vagy nem??????
Amikor tegnap találkoztunk, üvöltözött a belvárosban. Odamentem hozzá, és szépen megkértem, hogy hagyja abba. És meséltettem. És láttam, hogy lecsitul, és nem ordibált, csak mesélt. Tanúm is van, mert a Fejér megyei Hírlap fotósa végighallgatta ezt, mert épp a Kati néni szobrát pásztázta.
Szóval
" NE ÍTÉLJ, HOGY NE ÍTÉLTESS"

Hirdetés