Megoldódik a rejtély? A tettes megvezette az egész Rendőrséget


Dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd, egykori rendőr úgy véli, a gyilkos hirtelen felindulásból ölt, ám ezután már tudatosan cselekedett, és mintegy két napja volt arra, hogy a gyilkosság utáni nyomokat eltüntesse.

Fanni eltűnését szerdán jelentették be, aznap este feltörték a lakását, de a gyanúsítottat csak pénteken fogták el, így annak két teljes napja volt, hogy a gyilkosság utáni nyomokat eltüntesse.

Dr. Györei Péter szerint nem lenne logikus, hogy a gyanúsított ismerősétől olyan autót kölcsönöz, amely nyomkövetővel van felszerelve, így könnyen lekövethető, hacsak nem ez is a terve része volt: szerinte a gyilkos valószínűleg autót cserélhetett.

A volt rendőr szerint a gyilkos először valóban ismerőse autójával vitte el valahova a holttestet, ám később tovább szállította egy másik autóval.

Hirdetés

– Miután visszaadta az autót, némi lélegzethez jutva, hideg fejjel tudott tervezni, mérlegelni. Rá kellett jönnie, hogy bérmilyen rafinált helyre is rejtette el a nő tetemét, a rendőrök a bérelt autóban található GPS adatai alapján órák alatt felfedezik a holttestet... Így ismét cselekednie kellett, hogy olyan módon szállítsa tovább az áldozatát, amely nem visszakövethető – mondta a Ripostnak. Hozzátette, hogy a két nap alatt minden nyom eltüntetésére lehetősége volt, a kérdés csupán az, volt-e tettestársa.

Eddig a nyomkövetős autó útvonala szerint próbálták megtalálni a holttestet, de mivel dr. Györei szerint elképzelhető, hogy a tettes autót cserélt, a test szinte bárhol lehet. Úgy gondolja, a gyanúsított által ismert területekre lehetne leszűkíteni a helyszíneket, de még így sem lenne könnyű megtalálni a 3 hónapja eltűnt Fannit.

Hirdetés

Ezeket láttad már