Header Ads

Február bepótolja az elmaradt téli időjárást. Készüljünk tüzelőanyaggal bőségesen.


Eddig elkényeztetett minket az időjárás, de most mindent bepótol az elmaradt télből. Éjszakai minusz 10 fokok, nappali fagyok, havazás, havas eső, ezt tartogatják jövő hétre a meteorológiai előrejelzések. Ma senki ne induljon el esernyő nélkül otthonról.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, hogy ma az északnyugati, északi országrészben várható leginkább csapadék, majd késő délutántól délkeleten is egyre többfelé elered az eső.

Eleinte havas eső, hó főként csak a magasabban fekvő helyeken várható, késő délutántól viszont a Nyugat-Dunántúlon már síkvidéken is lehet hó. A Dél-Alföldön ugyanakkor néhol zivatar is kialakulhat.

Hirdetés

A Záhony–Pécs vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel. A hőmérséklet kora délután az ország északnyugati, nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton a hegyekben már havazhat is. A jövő hét elejétől napról napra hidegebb lesz. Keddtől már lesznek olyan helyek az országban, ahol nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Hirdetés