Header Ads

A 11 éves Marci a saját szobájában fagyott meg, mivel az édesanyja nem fűtött. A nő nem érzi magát bűnösnek!


Mindent elkövettem, hogy megmentsem a fiamat – mondta a Borsnak az az anya, akit azzal vádolnak, hogy tavaly januárban meghalt miatta cukorbeteg gyereke.


Állig begombolkozva, sapkában ácsorgott a Székesfehérvári Törvényszék folyosóján tegnap a szabadlábon védekező M. Tünde, hogy ne tudják könnyen lencsevégre kapni a fotósok. 11 éves kisfia halálának ügyét zárt ajtók mögött tárgyalta a bíróság.

– Nem vallom magam bűnösnek! Én mindent elkövettem, hogy megmentsem a fiamat, ezt a szakértői vélemények is alátámasztják. Bízom az igazságszolgáltatásban, és hogy az ítéletnél ezt figyelembe veszik majd. A legnagyobb büntetés a gyerekem elvesztése – ennyit mondott a Borsnak a folyosón a vádlott.

Tavaly január 9-én találták meg egy székesfehérvári ház emeletén, egy fűtetlen szobában kisfia élettelen, kihűlt testét. A gyerek feltehetően a cukorbetegsége miatt lett rosszul, és az ügyészség szerint, ha időben érkezik a segítség, megmenthették volna az életét. Anyja a vádirat szerint csak két nappal később hívott segítséget; a szomszédok szerint ott feküdt a ha­lott gyereke mellett, és ölelte magához.


Hirdetés
 A vádlott asszony azt mondja: nem bűnös
A vádlott asszony azt mondja: nem bűnös © Zsolnai Péter
Úgy tudjuk, az asszony azóta is abban a házban lakik – egyedül. A kerítésen azonban kint van egy „Eladó” tábla. A szomszédok szerint az anya mindig is zárkózottan élt.

– Nagyon furcsa egy nő. Szegény Marcikához soha senki nem jött játszani, előfordult, hogy áthívtuk az unokánkhoz, hogy ne legyen egyedül. Életvidám, mosolygós gyerek volt – emlékezett vissza az egyik utcabeli asszony.

Egy másik szomszéd szerint Tündéék annyira szegények voltak, hogy tüzelőre sem nagyon telt nekik, a nő azonban senkitől sem kért segítséget.

– Az ő helyében összeszedtem volna a fákról leszakadt gallyakat, és azzal fűtök be, de nem hagytam volna, hogy a fiam megfagyjon – jelenti ki.

A következő tárgyalási na­pon ítélet várható, M. Tündét emberöléssel vádolják. A zárt ajtók miatt az egyelőre nem tudható, hogy a fia halálát végül is a rosszullét, a hideg vagy mindkettő okozta.

Hirdetés