Header Ads

Magdolna életét vesztette reggel. Vele volt a fia is, aki szintén elhunyt. Ez bárkivel előfordulhatott volna!Felfoghatatlan a fájdalma annak a tatabányai idős asszonynak, aki egyetlen pillanat alatt veszítette el lányát és unokáját a szárligeti balesetben.


G. Lászlóné lánya, Magdolna (†50) vezette azt az Opel Corsát, amely szerdán ütközött egy kisbusszal az 1-es főúton. A balesetben négyen veszítették életüket. Mindegyik áldozat a személyautóban utazott. A baleset időpontjában csúszós volt az út, mert úgynevezett páralecsapódás történt: hiába szórták korábban a szakaszt, percek alatt síkos lett az út a fagyzugos területen.

Az áldozatok egy bicskei üzemből tartottak hazafelé Tatabányára, ahol mindany­nyian éltek.


Hirdetés
– A lányom már tíz éve ott dolgozott, és egy ideje már az unokám is – mondta a Blikknek a gyászoló anya. – Mindig ezen az úton járt, és idáig soha nem volt semmi baj. Nagyon jól és körültekintően vezetett, soha nem hajtott gyorsan. Egyszerűen nem tudom, mi történhetett szerdán, hogy elveszítette az uralmát a kocsi felett, és átment a szembejövő sávba. Az autóban rajta és Dávidon (†27) kívül két kolléganőjük ült, hiszen egy városban éltek, így a gyermekem felajánlotta, hogy hazahozza őket.


Amióta megtörtént a tragédia, azon jár az eszem, hogy ha csak egyetlen pillanattal később vagy előbb halad az úton a kisbusz, akkor Magdolnáék maximum az árokba hajtanak, de még mindig élnének. Persze tudom, hogy a mikrobusz sofőrje semmiben nem hibázott, néha az élet millimétereken vagy pillanatokon múlik sajnos – sírta el magát az asszony.


 A vigasztalhatatlan édesanya elmondásából kiderült, hogy lánya végtelenül kedves és segítőkész volt mindenkivel, és csak a családjának élt. Azért is örült nagyon, hogy a fiával egy helyen dolgozik, mert így az oda-vissza utakon nagyokat tudtak beszélgetni.

– Karácsonykor még a lányom és az unokám is nagyon boldog volt. Szépen, meghitten ünnepeltünk, most meg marad a fájdalom és a gyász – bánkódott a gyászoló asszony.

Szintén az Opelben utazott V. I (†50). Barátai a Facebook-oldalán így búcsúztak a nőtől:


Hirdetés
– Mindig itt leszel, szeretünk!

A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit.

Életveszélyben

A Transporter utasait a tatabányai Szent Borbála kórházba szállították. Két embert még aznap hazaengedtek, a harmadik sérült azonban lapzártánkkor is életveszélyes állapotban volt.

Hirdetés