Header Ads

Két deci bort ivott meg a kizuhant Pannika! A szülők tagadnak, de van egy újabb részlet is

Nem bírták tovább együtt, szakított Anasztázia és Tamás, akiknek a kislánya, Panna (†3) tragikus körülmények között halt meg tavaly májusban.


A kicsire senki nem vigyázott, a gyerek őrzésével megbízott keresztanyja ugyanis előbb eljött a lakásból, mint ahogy a szülők hazaértek. Eközben lezuhant a kicsi a negyedik emeleti albérletük ablakából. A gyászoló szülők gyermekük hirtelen elvesztése után sokáig egymásba kapaszkodtak, így merítve erőt az elviselhetetlenhez, később azonban a rengeteg fájdalom, vád és önvád széttépte az addig megingathatatlannak hitt kapcsolatot.

– Panna szülei valóban nincsenek már együtt, külön utakon folytatják az életüket. Ez azonban nem befolyásolja hozzáállásukat a rendőrségi vizsgálathoz. Továbbra is mindig, amikor csak szükséges, állnak a hatóság rendelkezésére – közölte dr. Lichy József ügyvéd.


Nagy valószínűséggel a kapcsolatnak az sem tett jót, hogy a rendőrségi vizsgálat keretében tartott hazugságvizsgálaton kiderült: Anasztázia nem mindenben mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy kinek kellett volna Pannira vigyázni azon a tragikus hajnalon. Vele ellentétben Tamásról kiderült: soha semmiben sem hazudott, ő valóban nem tudott róla, hogy kislánya keresztanyja nem várja meg őket, hanem ott hagyja Pannit egyedül a lakásban.


Hirdetés
A kicsi őrzésével megbízott nő információink szerint mindig azt állította: ő soha nem csinált titkot abból, hogy munkába kell mennie, ezért mindenképpen eljön a lakásból, még mielőtt a szülők hazaérnek.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a tragédia körülmé­nyeit. Az orvos szakértő többek között megállapította: a gyerek szervezetében alkohol is volt. Információink szerint 0,43 ezreléknyi. Az ügy egyik nagy kérdése: hogyan került a szesz Panni szervezetébe?


Pannika egyedül maradt otthon tavaly májusban, ekkor történt a tragédia /Fotó: Fuszek Gábor
– Meglátásom szerint ez jóval több annál, mint amennyi az újraélesztésnél használt gyógyszerekben található. Egy ennyi idős gyereknél ekkora mennyiségű szesz már elég a gátlások oldódásához és a helyzetfelismerési képesség romlásához is. Természetesen az alkohol hatását rengeteg más körülmény, többek között gyógyszerszedés, a máj működése és sok egyéb dolog befolyásolhatja – közölte dr. Bense Tamás háziorvos.

A Blikk nemrég elérte Panni édesapját, aki szintén megerősítette, hogy alkohol volt gyereke vérében.


Hirdetés
– Bevallom, én is nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy került a kicsi szervezetébe. Az biztos, hogy mi nem adtunk neki, és a lakásban sem volt olyan helyen ital, ahol Panni megtalálhatta – fogalmazott a gyászoló apuka.

Két deci bor

Ittasság: 0.5–1.5 ezreléknyi véralkoholszint

Részegség: 1.5–2.5 ezreléknyi véralkoholszint

Mérgezés: 2.5–4 ezreléknyi véralkoholszint

A 0,43 ezrelék eléréséhez egy felnőtt embernek fél liter sört, két deci bort vagy fél deci töményt kell elfogyasztania.

Hirdetés