Header Ads

Ez a 15 éves lány hagyta az újszülöttet a kuka mellett Nyíregyházán

Borzalmas jelenetek szemtanúi lehettek a nyíregyházi Mező utcai társasház lakói vasárnap este. Az épület tövében a járókelők egy halott csecsemőt találtak. Néhányan lélekszakadva rohantak segítségért a közeli vegyesboltba.

Hirdetés

– Azt kiabálták, hogy hívjam a rendőröket – mondta a Borsnak a bolt alkalmazottja, Pankotai Anita.


– Nem mertem megnézni, de a többiek elmondása alapján a baba teljesen meztelenül feküdt a házfal és a ruhaadományoknak fenntartott fehér konténer között. Szerencsétlen kislányról még a köldökzsinórt sem vágták le rendesen – emlékezett vissza Anita, aki egyből értesítette a rendőrséget.
– Felfoghatatlan tragédia történt, senki sem érti, hogy az anyja miért nem adta le a csöppséget a kórház elé kihelyezett „krízisinkubátorba”. Névtelenül megtehette volna – tette hozzá letörten a fiatal nő, akit egyébként tanúként hallgattak ki.


Hirdetés
 A nyomozók késő éjszakáig vizsgálódtak, sátorral takarták le a helyszínt
A nyomozók késő éjszakáig vizsgálódtak, sátorral takarták le a helyszínt © mti
A zsaruk pillanatok alatt kiértek a helyszínre, s a hosszas, éjjel fél kettőig tartó helyszínelés után csaknem harminc tárgyat vittek magukkal vizsgálatra. A Bors értesülései szerint a csecsemő még élhetett, amikor az anyja lemondott róla és magára hagyta a hideg kövön. Úgy tudjuk, hogy vasárnap a rendőrség bejelentést kapott arról, hogy a helyi kórházból megszökött egy 15 év körüli lány, aki szülési fájdalmakra panaszkodott.

Nagy erőkkel nyomoznak utána, de cikkünk megjelentéig még nem akadtak a nyomára. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az első számú gyanúsított a képen látható lány. Ha beigazolódik, hogy ő volt, akkor 19 éves börtönre számíthat.


HirdetésHirdetés