Header Ads

Életét kockáztatva mentett életet a tatai roma Rendőrnő!


Hőstetteivel hívta fel magára a figyelmet és mutatta meg rátermettségét Berényi Orsolya törzsőrmester. A törékeny rendőrnő termete ellenére rendkívüli bátorsággal látja el feladatát.

A fiatal rendőrnő november 29-én este érkezett egy tűzesethez, melynél egy ember az épületben maradt - számolt be erről a police.hu.


A rendőrnő a 2017-es év embere díjat is elnyerte / Fotó: police.hu

Hirdetés

– Találtam egy régi, fakeretes ajtót, azt viszonylag könnyen be tudtam nyomni – magyarázta Berényi Orsolya törzsőrmester, a Tatai Rendőrkapitányság járőrvezetője.Egy percig sem haboztak, azonnal bementek az égő épületbe / Fotó: police.hu

– Társammal, Rozmann Máté őrmesterrel bementünk a sűrű füsttel teli helyiségbe, és az ágyon fekve találtuk a férfit. Ekkor már nem lehetett vele kommunikálni. Kivittük az épületből, a másik rendőri egység ekkor érkezett meg, szintén átmásztak a vaskapun. Az idő sürgetett, a forróság egyre elviselhetetlenebb volt, majd azt vettük észre, hogy pattan az ajtó, és a melegtől végigreped az üveg. Minél gyorsabban messzire kellett vinnünk a beteg férfit, aki láthatóan nem volt olyan állapotban, hogy kaput másszon. Az egyik munkatársam keresett egy vascsövet, azzal feszítette ki a zárat. A bajbajutottat biztonságos távolságba vittük, és átadtuk az addigra odaérkező mentősöknek - tette hozzá a rendőrnő, aki korábban egy lakástűzből mentett ki egy komplett családot és négylábú házi kedvencüket. Míg egy másik esetnél egy autóba zárt csecsemőt szabadított ki kánikula idején.

Hirdetés